Εκδήλωση για το νερό ως δημόσια περιουσία από την Αριστερή Παρέμβαση

Εκδήλωση Συζήτηση με θέμα το νερό ως δημόσια περιουσία και όχι ως εμπόρευμα και μέσο κερδοσκοπίας διοργανώνουν οι παρατάξεις ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Την Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στη στοά Σάρκα (πρώην ΕΛΚΕΠΑ) (Ναπ. Ζέρβα, 28-30, 2ος όροφος).

Ομιλητής θα είναι ο Χάρης Σμυρνιώτης , ΥδρογεωλόγοςΠρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ζήκος, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης και Χρήστος Πατσούρας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κάλεσαν τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση της Παρασκευής επισημαίνοντας πως το νερό είναι δημόσια περιουσία και χρειάζεται πάλη ώστε ο έλεγχος του υδάτινου πλούτου «να αφαιρεθεί από τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και να περάσει σε δημόσιο φορέα».

Ο κ. Πατσούρας έκανε αναφορά και στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης των Ιωαννίνων με την οποία εγκρίθηκε η σχετική πρόβλεψη της νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικές εταιρείες εμφιάλωσης της περιοχής θα καταβάλλουν πλέον ως τέλος υδροληψίας στο Δήμο μόλις 3 τοις χιλίοις επί των πωλήσεων τους.

Σε πρώτη φάση οι παρατάξεις προτείνουν άμεσα ως μέτρα:

  •  Οι υπηρεσίες του Δήμου να ελέγχουν και να καταγράφουν με αντικειμενικό τρόπο πόσα κυβικά νερό αντλούν οι βιομηχανίες εμπορίας νερού,
  • Να πληρώνουν όπως ο κάθε πολίτης με κλιμακούμενη επιβάρυνση για τα κυβικά που αντλούν,
  • Να θεσπιστεί όριο στην άντληση των υπόγειων υδάτων με κριτήριο τις ανάγκες του λεκανοπεδίου και της επάρκειας του υδροφόρου ορίζοντα,
  • Να απαλλαγούν από τα τέλη ύδρευσης οι άνεργοι και οι ΑMEΑ.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.