Διαμαρτυρία Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για «μαύρο» της Digea

digea_diamartyries

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δεν θα βλέπει το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea το οποίο προβλέπεται να καλύπτει την πόλη των Ιωαννίνων από τις 19 Δεκεμβρίου. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές επισημαίνοντας ότι η εταιρεία που μονοπωλιακά παρέχει το τηλεοπτικό σήμα, θα καλύπτει μόνον την περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά ο κ. Σεντελές αναφέρει:

«Για μια ακόμη φορά οι περιφερειακοί Δήμοι και κυρίως οι ορεινοί μένουν έξω από το σχεδιασμό του εκσυγχρονισμού. Το πολυδιαφιζόμενο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, που θα φτάσει στις 19 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, αφορά μόνο την πόλη των Ιωαννίνωνκαι όχι τα απομακρυσμένα χωριά των περιφερειακών Δήμων.

Συγκεκριμένα η εταιρία Digea, η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά την μετατροπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ψηφιακό, θα εγκαταστήσει ψηφιακούς αναμεταδότες μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων και επομένως όλα όσα λέγονται για το νέο σήμα αφορούν αποκλειστικά τα Γιάννενα ή ακόμη μόνον εκείνες τις περιοχές που έχουν οπτική επαφή και πιθανόν να εξυπηρετηθούν από τους αναμεταδότες αυτούς.

Τι γίνεται, λοιπόν, με τις υπόλοιπες περιοχές; Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως περιοχές δεύτερης κατηγορίας και δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της αλλαγής του τηλεοπτικού σήματος. Με απλά λόγια η εταιρία Digea δεν θα προβεί σε καμία αντικατάσταση αναμεταδοτών στα σημεία όπου σήμερα υπάρχουν, εκτός Ιωαννίνων και τα οποία θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικό σήμα»

 


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.