Σχόλιο της Αριστερής Παρέμβασης για τις δηλώσεις Τσουμάνη για το νέο νοσοκομείο

Αφού κινδυνεύει να περάσει στην ιστορία ως ο Πρεβεζάνος βουλευτής που ψήφισε τους πιο βάρβαρους νόμους, σκέφτηκε να κάνει κάποια εξαγγελία στα πλαίσια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία έχουμε μπει, για να σώσει ό,τι μπορεί να σώσει από κάτι που δεν σώζεται….

Έρχεται και ανακοινώνει ως «τοπικός αυτοκράτορας» την κατασκευή νέου νοσοκομείου. Ξαφνικά νοιάστηκε για την υγεία μας αυτός που έχει ψηφίσει την συρρίκνωση και υποβάθμιση της υγείας στη χώρα, αυτός που ψήφισε την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, αυτός που ψήφισε την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, αυτός που ψήφισε την εμπορευματοποίηση της υγείας και την  επιβολή χαρατσιών. Δεν θα αναφέρουμε τι άλλο ψήφισε σε βάρος του λαού για να «σώσει» τη χώρα του, δηλαδή τη τάξη του και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί γιατί θα βαρεθούμε να γράφουμε.

Κάνει φυσικά αυτή την εξαγγελία κάτω από την πίεση των 12.000 υπογραφών που απαιτούν νέο νοσοκομείο, μετά το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει γίνει στη πόλη τα τελευταία χρόνια αλλά και έπειτα από τις δεκάδες μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την επιτροπή αγώνα για την υγεία και το σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο σε όλο το νομό και όχι μόνο. …

Παρόλα αυτά, οι δηλώσεις Τσουμάνη -όχι του υπουργείου υγείας- δεν είναι αθώες, ανεξαρτήτως  του αν έχουν δόσεις αλήθειας ή είναι ψέματα. Θεωρούμε, δηλαδή, πως δε γίνονται τυχαία. Αντιθέτως ανακοινώνονται την ώρα ακριβώς που έχουν οδηγήσει το σημερινό νοσοκομείο σε κατάρρευση. Γιατί; Τους έπιασε ο πόνος; Τα τελευταία δύο χρόνια το νοσοκομείο  έχει  «αδειάσει» από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και λειτουργεί οριακά.

Ο Τσουμάνης και η κυβέρνηση του στο όνομα κατασκευής του νέου νοσοκομείου είναι ικανοί να παρατήσουν εντελώς το  νοσοκομείο της πόλης και τα κέντρα υγείας της περιοχής και να μας βάλλουν να περιμένουμε την κατασκευή του νέου νοσοκομείου ή να μας επαναφέρουν την πρόταση για την κατασκευή ενός νοσοκομείου για τους έχοντες.

Συμπολίτισσες/ες. Να πούμε όχι στον εφησυχασμό.

Είναι αδίστακτοι. Είναι ικανοί να ρίξουν μπετό σε κάποιο οικόπεδο και μετά να την κοπανήσουν. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε με άλλα νοσοκομεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. Είναι ικανοί να φτιάξουν κτήρια και να τα αφήσουν χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέσα από την επιτροπή αγώνα για την υγεία για την αναβάθμιση του υπάρχοντος νοσοκομείου και την κατασκευή ενός νέου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου, χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμιά εκλογική αναμονή. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους τοπικούς τους τοποτηρητές τους.

Συμπολίτισσες/ες.

Θέλουν να ξεπεράσουν τη κρίση τους σε βάρος των λαϊκών-εργατικών αναγκών  με κάθε τρόπο. Μόνο η σύγκρουση με όλους αυτούς θα ανοίξει το δρόμο για να έχουμε νοσοκομεία, σχολεία και δουλειά.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ-ΕΥΡΩ-Ε.Ε-ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πολιτών δήμου Πρέβεζας

Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Ήπειρο


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.