«Χρησμοί Αιολόστομοι» από τον Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη

Εγκαίνια στις 8 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

«Χρησμοί Αιολόστομοι» ονομάζεται το εικαστικό δρώμενο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη το οποίο παρουσιάζει η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία φιλοξενείται στην αίθουσα «Διώνη» του Μουσείου, πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα, 21 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα.

Οι επισκέπτες καλούνται να χαράξουν σε φύλλο χαλκού μια επιθυμία ή σκέψη σε μορφή ερώτησης για να δοθεί «χρησμός» μέσα από τη συμμετοχή τους στη δημιουργική πράξη της φωτογραφίας.

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί υλικό που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART» στο Μονοδένδρι Ζαγορίου, από 13 έως 23 Ιουλίου 2014, με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, εμπνευσμένο από τα μολύβδινα πινάκια της Δωδώνης.
Η έκθεση, διοργανώνεται από τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PhotoBiennale «Λόγος».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την ημέρα των εγκαινίων ο συνθέτης Δημήτρης Καραγεώργος θα δημιουργεί Ηχοτοπία μαντείας, ένα ηχητικό συμπάν με ήχους που παράγονται από χαλκό, φωτογραφικό χαρτί και ηλεκτρονικά όργανα.
Παράλληλα την ίδια ημέρα, στον κήπο του Μουσείου, ο σεφ του Aristi Mountain Resort Κίμων Λίγδας, θα μυήσει το κοινό σε γαστρονομικές αναζητήσεις,  προσφορά του Aristi Mountain Resort και  η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Αναστασία Γεωργάκη με ομάδα φοιτήτων της (8η ANIMART) θα προσεγγίσουν μουσικά την εκδήλωση.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, Τηλ.: 265 100 1089, Fax: 265 100 1052

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 08.00- 15.00 (εκτός Δευτέρας).


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.