Λ. Νάτσης: «Χωρίς αλλαγή πολιτικής δεν χτυπιέται η ανεργία»

Επισκέψεις του επικεφαλής των «Πολιτών για την Ανατροπή» σε Εργατικό, «Χατζηκώστα»- Αύριο με Φ. Φίλιο

Το μείζον πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία και πλήττει ιδιαίτερα την Ήπειρο και τα Γιάννινα συζήτησε το  μεσημέρι της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» επισκέφθηκε νωρίτερα το πρωί και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» όπου συνομίλησε με το προσωπικό και συναντήθηκε με τον διοικητή και το Σύλλογο Εργαζομένων. Και στις δυο συναντήσεις συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του δήμου Ιωαννιτών με το Εργατικό Κέντρο και το δεύτερο μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Νίκο Φασούλη, παρόντος και του αναπληρωτή Γραμματέα Αλέκου Μπαλακέρα, ο υποψήφιος δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση στην αγορά εργασίας με την πληθώρα αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται,  την τεράστια ανεργία, την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις, την αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών( Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ).

Ο κ. Φασούλης σημείωσε ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, παρά τα προβλήματα του (και τη μη ένταξη στη δύναμη του χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, αφού αριθμεί 11.000 μέλη από 40 σωματεία, αλλά είναι υπερδιπλάσιος ο αριθμός στο νομό) αποτελεί την «ομπρέλα» των εργαζομένων και των ανέργων για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία.

Ο Λάζαρος Νάτσης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι  «χωρίς αλλαγή πολιτικής των μνημονίων δεν χτυπιέται η ανεργία, ούτε μπορεί να αντιμετωπιστεί  από την αυτοδιοίκηση, όσες προσλήψεις και να γίνουν».  Απαιτείται, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδήγησαν σε αυτά τα αδιέξοδα την κοινωνία και τόνισε ότι και οι δημοτικές εκλογές  είναι απόλυτα πολιτικές, μια σκληρή πολιτική μάχη.

natsis_xatzikostaΔεν πρέπει να κλείσει το «Χατζηκώστα»

Στη συνάντηση με τον διοικητή του «Χατζηκώστα» Λάμπρο Γεωργόπουλο συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του νοσοκομείου. Πλην των γενικότερων θεμάτων που αφορούν τις επιπτώσεις από τις περικοπές πόρων και τη μείωση του προσωπικού,  συζητήθηκε η συνεργασία δήμου-νοσοκομείου σε σχέση τα κληροδοτήματα που διαθέτει το δεύτερο, η αντιμετώπιση αστέγων και ανήμπορων συμπολιτών και η αξιοποίηση των κτιρίων στο παλιό «Χατζηκώστα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη να παρέχεται στο δήμο από δομές (Κ.Υ. αστικού τύπου) σε όλο το εύρος του, για να μην καταφεύγουν όλοι στα νοσοκομεία.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας, αντίθετα η προσφορά του είναι τεράστια και στηρίζει το Πανεπιστημιακό.

Ο κ. Νάτσης επανέλαβε την θέση της παράταξης του ότι η Δημόσια Υγεία δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε ιδιώτες, όπως ήδη γίνεται σε διάφορες λειτουργίες των νοσοκομείων,  αλλά να παρέχονται υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες και όχι σε όσους έχουν να πληρώνουν.

Για το Πολυδύναμο

Σε ό,τι αφορά το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών, παραμένει αναξιοποίητο το σύγχρονο κτίριο αφού η στελέχωση του δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, ο Λ. Νάτσης και οι υποψήφιοι που τον συνόδευαν είχαν εποικοδομητική συζήτηση και με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, πάνω στα ιδιαίτερα και γενικότερα προβλήματα που τους απασχολούν.

Συνάντηση με Φίλιο την Τετάρτη

Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο στο δημαρχείο και στη συνέχεια, στις 11:30 π.μ,  θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Δ. Δημητρίου και μέλη του Δ.Σ.

Στις 8 το βράδυ της Τετάρτης η παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» και ο κ. Νάτσης οργανώνουν συζήτηση με τους κατοίκους της Λούτσας στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην οδό Καποδιστρίου.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.