Αθώοι για τη συγκέντρωση έξω από τη “Δωδώνη”

Κατέπεσαν οι κατηγορίες για Μιχάλη Τζίμα και Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη

Αθώους έκρινε σήμερα το πρωί το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τον κτηνοτρόφο Μιχάλη Τζίμα και τον πρόεδρο της παλιάς Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη οι οποίοι κατηγορούνταν από τη νέα διοίκηση της πρώην κρατικο-συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας για εξύβριση και φθορά ξένης περιουσίας.
Συγκεκριμένα, οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές κατηγορούνταν για τα όσα συνέβησαν στο προαύλιο του εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελεούσα Ιωαννίνων στις 2 Νοεμβρίου 2012 κατά τη διάρκεια μαχητικής συγκέντρωσης κτηνοτρόφων της Ηπείρου με κύριο αίτημα να μην προχωρήσει η πώληση της εταιρείας ανήμερα της επίσημης ανακοίνωσης από το υπουργείο Οικονομικών του ξεπουλήματος σε ρώσικων συμφερόντων fund.
Η διοίκηση της εταιρείας απέσυρε τη μήνυση που αφορούσε στη φθορά ξένης περιουσίας, ενώ οι δύο άνδρες απηλλάγησαν από την κατηγορία της εξύβρισης καθώς ο μάρτυρας κατηγορίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Ιωάννης Βιτάλης ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει στα πρόσωπα των δύο τους υπαίτιους της εξύβρισης.
“Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει και σήμερα ότι οι αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ‘Δωδώνης’ είναι και δίκαιοι και θα μπορούσαν να πάρουν μία άλλη τροπή”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Τζίμας ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς για τη συμπαράστασή τους.
Έξω από τα δικαστήρια Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί αλληλέγγυοι φορείς και κινήσεις οι οποίες τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητήσει με ανακοινώσεις τους την αθώωση των κατηγορουμένων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, με σύμμαχο την κοινωνία, θα επιμείνει εντός και εκτός Βουλής στον αγώνα για μια συνεταιριστική ‘Δωδώνη’, για μια ανασυγκρότηση της κτηνοτροφικής παραγωγής που θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Ηπείρου», σημειώνουν σε κοινή δήλωση συμπαράστασης οι τρεις βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας, ενώ η περιφερειακή παράταξη “ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο” με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου ανέφερε πως “όσο κι’ αν ενοχλούνται ορισμένοι, ο αγώνας για μια συνεταιριστική Δωδώνη στην υπηρεσία του κτηνοτροφικού κόσμου, της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ηπείρου και του δημόσιου συμφέροντος δεν έχει τελειώσει”.
Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν ακόμη η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ “Αριστερή Παρέμβαση”, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων ν. Ιωαννίνων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.