Περιφέρεια:Τα βοθρολύματα σκότωσαν τα ψάρια της Παμβώτιδας

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου

Στη ρύπανση που προκάλεσαν βοθρολύματα οφείλονται τα τελευταία κρούσματα μαζικών θανάτων ψαριών στη λίμνη Παμβώτιδα σύμφωνα με τους ελέγχους τους οποίους πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του  περιφερειακού συμβούλου Νίκου Ζήκου («Αριστερή Παρέμβαση»).

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας επενέβησαν άμεσα έπειτα από τις σχετικές καταγγελίες της περασμένης εβδομάδας για νεκρά ψάρια στη ευρύτερη περιοχή του Μώλου κι έλαβαν τα σχετικά δείγματα για να διαπιστωθεί η προέλευσης της ρύπανσης.

Δείγματα έλαβε και το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων – η ομάδα του καθηγητή κ. Γιάννη Σαΐνη (παλιότερα πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης).

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ακόμη ότι έχει διαπιστωθεί διαρροή και στην αποχέτευση, ενώ υποστήριξε ότι η λίμνη πρέπει να φυλάσσεται όπως γινόταν παλιότερα με τους αγροφύλακες.

Γ.ΠΑΠ.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.