Στόχος να τονωθεί ο τουρισμός στο Ζαγόρι

zagori_mountain_running

Zagori Mountain Running και φέτος– Το Σαββατοκύριακο 26,27 Ιουλίου

Το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Ιουλίου πραγματοποιείται στην περιοχή του Ζαγορίου ο  κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας, το The North Face Zagori Mountain Running 2014.

Ο αγώνας έχει ήδη «αγκαλιαστεί» από τις κοινότητες ορειβατικού τρεξίματος και το φίλαθλο κοινό καθώς οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 1.000, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων της χώρας μας.

Ο The North Face Zagori Mountain Running 2014 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Άλλωστε- τονίζουν οι διοργανωτές- η προώθηση της τουριστικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς και η ανάδειξη της περιοχής σε έναν από τους κορυφαίους αθλητικούς προορισμούς της Ευρώπης, αποτελούν και ένα από τα φετινά «στοιχήματα»  του αγώνα.

Συγκεκριμένα, προωθείται ο αθλητικός τουρισμός, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που σκοπό έχει να τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό τουρισμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαδρομές για τους συμμετέχοντες είναι τέσσερις: Ultra (80 χλμ), ορεινός μαραθώνιος (42.195 μ.), ημιμαραθώνιος (21 χλμ.) και δεκάρι (10 χλμ.).

Η εκκίνηση του αγώνα των 80 χλμ. θα δοθεί στις 5 το πρωί του Σαββάτου, 26 Ιουλίου από το Τσεπέλοβο και θα ακολουθήσει στις 06.45 το πρωί στους Κήπους η εκκίνηση του αγώνα των 42 χιλιομέτρων. Ο πρώτος αθλητής του αγώνα των 42 χλμ. αναμένεται να τερματίσει στο Τσεπέλοβο στις 11.45, ενώ ο πρώτος αθλητής του αγώνα των 80 χλμ. να τερματίσει στον ίδιο τόπο στις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή, 27 Ιουλίου διεξάγονται οι υπόλοιποι αγώνες: στις 8 το πρωί από τους Κήπους θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα των 21 χλμ. και στις 09.45 η εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ.

Οι απονομές θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στους Κήπους Ζαγορίου.

Επίσημοι χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες The North Face, Fifth Element και το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το κοσμηματοπωλείο DIMOS espace de creation, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Hotel Du Lac Congress Center & Spa και τα ξενοδοχεία Aristi Mountain Resort και Εν Χώρα Βεζίτσα.

Θεσμικός υποστηρικτής του αγώνα είναι το Zagori Excellence Network (ZEN).


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.