Συζήτηση: «Τα κοινά της ελευθερίας» στο Θυμωμένο

Συζήτηση με αντικείμενο «τα κοινά της ελευθερίας» διοργανώνει η εκπομπή «Η θεωρία παίρνει θέση», της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ιωαννίνων, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20), το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.

Εισηγητής ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αλέξανδρος Κιουπκιολής, με σπουδές στο Έσσεξ και την Οξφόρδη, μαθητής του Λακλάου, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Εξάρχεια».

“Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου αναγνώσεων πολιτικής φιλοσοφίας, που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις δωδεκάμισι στο ‘Θυμωμένο Πορτραίτο’, με πρώτο σταθμό τη ‘Φαντασιακή Θέσμιση της Κοινωνίας’ του Κορνήλιου Καστοριάδη, επιχειρούμε και μια σειρά συζητήσεων για βασικές πολιτικές και φιλοσοφικές έννοιες.

Σκοπός είναι να συνδυάσουμε τη διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο με την πλατιά απεύθυνση και τη σύγχρονη, ρηξικέλευθη, ανατρεπτική ματιά. Είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά σημαντικούς και νεώτερους ερευνητές, επιχειρώντας την έξοδο της θεωρίας από το σπουδαστήριο και την επιστροφή της στην κοινωνία, σε χώρους προσιτούς και ζωντανούς.
Στην προσπάθεια αυτή, καθώς η επικαιροποίηση της σκέψης του Κορνήλιου Καστοριάδη περνάει από τη σύγχρονη συζήτηση γύρω από την πραγματική και ριζοσπαστική δημοκρατία αλλά και από τη διεκδίκηση των κοινών, η θεματική αυτή μας φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή για τη δεύτερη ανοιχτή συζήτηση του κύκλου που φιλοξενείται στο «Πορτραίτο», σημειώνεται στην σχετική πρόσκληση.

Η εκπομπή «Η θεωρία παίρνει θέση» μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι από την ΕΡΑ Ιωαννίνων (88,2 στα fm και διαδικτυακά στο ertopen.com). Με τους Σωτήρη Σιαμανδούρα, Αλέξανδρο Σχισμένο. 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.