Διαδήλωση καθαριστριών και στα Γιάννενα

katharistries_apokentromenh

Τον αγώνα μέχρι την οριστική τους δικαίωση συνεχίζουν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και στα Γιάννενα. Την Παρασκευή 6 Ιουνίου οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας – έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Βορείου Ηπείρου.

Όπως ανέφερε εκ μέρους των 11 καθαριστριών η Στεργιανή Στύλιου στόχος των καθαριστριών είναι να εφαρμοστεί η απόφαση των δικαστηρίων και να μην απολυθούν. Στη μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στάθηκε σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Σιαφαρίκας, Γραμματέας του Συλλόγων των Εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, οι οποίοι συμπαραστέκονται στις καθαρίστριες στο πλαίσιο κι ενός κοινού αγώνα για την αποτροπή των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων στο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Το παρών στη χτεσινή κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης έδωσαν ακόμη το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με την πρόεδρο της Αλέκα Μαντζούτσου να κάνει λόγο για εμπαιγμό των καθαριστριών και το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ εκ μέρους του οποίου ο πρόεδρος Χρήστος Γρίβας κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν θέση για το ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη οι καθαρίστριες από κοινού με σωματεία και εργαζόμενους του δημόσιου τομέα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ

Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δίνουν έναν αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «Υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

Στην Αθήνα σήμερα στη 1 το μεσημέρι η συλλογική κουζίνα EL Che-f μεταφέρει τις κατσαρόλες της έξω απ’ το Υπουργείο Οικονομικών και μαγειρεύει στο πλάι των απολυμένων καθαριστριών, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές της ανεργίας και των απολύσεων, της αστυνομικής βίας, της κρατικής αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού,  που στην περίπτωσή τους ολοκληρώνεται με την αχαρακτήριστη άρνηση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση για την άμεση επαναπρόσληψή τους.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.