Τουριστικό «άνοιγμα» στην Τουρκία επιχειρεί ο Δήμος

mpegkas_proxenoi

Η ανάδειξη του τουριστικού προφίλ των Ιωαννίνων και η επιδίωξη του «ανοίγματος» σε χώρες όπως αυτή της Τουρκίας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, αποτελεί σημείο αιχμής για τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας παρέστησαν το βράδυ της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου στη δεξίωση του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης για την 91η επέτειο ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προσκεκλημένοι του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Τουγρούλ Μπιλτεκίν (Tugrul Biltekin).

Στις εκδηλώσεις δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν επαφές και συζητήσεις τόσο με το Πρόξενο, όσο και με εκπροσώπους του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου και των Τουρκικών Αερογραμμών.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό – αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δήμου Ιωαννιτών – κι αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπιλτεκίν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του Δημάρχου Ιωαννιτών, μιλώντας για τη διάθεση που υπάρχει και από τις δύο πλευρές να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπέγκας, συμφώνησαν με τον Τούρκο Πρόξενο να επισκεφθεί σε περίπου ένα μήνα τα Γιάννενα, όπου ο ίδιος ζήτησε να οργανωθεί με ευθύνη του Δήμου συνάντηση με επιχειρηματίες της περιοχής.

Εν τω μεταξύ «ανοιχτή γραμμή»  συνεργασίας με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, έχει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, καθώς είναι κοινή πεποίθηση και των δύο ότι Γιάννενα και Θεσσαλονίκη μπορούν να αποτελέσουν δύο ισχυρούς πόλους τουριστικής διασύνδεσης με τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η Εγνατία οδός.

Στη φωτογραφία ο κ. Μπέγκας με τους πρόξενους Τουρκίας και Ρουμανίας


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.