Πολυτεχνείο: Μαζικότατες οι πορείες στα Γιάννενα  (photos)

του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Mε παλμό, αντικυβερνητικά και αντικατασταλτικά συνθήματα πάνω από 3.000 διαδηλωτές στα Γιάννενα τίμησαν σήμερα το απόγευμα τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Έντονη, αλλά από απόσταση (σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-εδώ) η παρουσία της αστυνομίας, με τουλάχιστον τρεις διμοιρίες να βρίσκονται έξω από το αστυνομικό μέγαρο.

Πάνω από 2000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα από το παλιό πανεπιστήμιο (Δομπόλη) κι αφού κατέβηκε τη λεωφόρο Δωδώνης, έφτασε ως το δημαρχείο για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο ύψος του δημαρχείου η ουρά της βρισκόταν στην αρχή της ΟΑΣΗΣ (κεντρική πλατεία).

Επικεφαλής της πορείας τα μαζικότατα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων και των αντιεξουσιαστών. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων με δικά τους μπλοκ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, απολυμένοι-εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, ΣΥΡΙΖΑ, κομμουνιστική οργάνωση Ανασύνταξη, μ-λ ΚΚΕ, ΚΚΕ μ-λ, ΟΚΔΕ, Αγωνιστικές Κινήσεις, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Περίπου 1000 άτομα συμμετείχαν στη δεύτερη πορεία, αυτήν του ΚΚΕ, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα από το δημαρχείο κι αφού πορεύτηκε σε κεντρικούς δρόμους, με το μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στην κεφαλή, κατέληξε λίγο πριν τις 7 στο Εργατικό Κέντρο.

 ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

elme_polytexneio pame_polytexneio plithos_polytexneio polytexneio_agonistikes polytexneio_foitites polytexneio_era polytexneio_antarsya polytexneio_anasyntaxi polytexneio_giannena polytexneio_kkeml polytexneio_kosmos polytexneio_mlkke polytexneio_okde polytexneio_pame2 polytexneio_sek polytexneio_syriza


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.