Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών με φορείς για το ελάχιστο εγγυημένο

Χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών να ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια, κύλησε η πρώτη μέρα για το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

Το στοίχημα για το Δήμο Ιωαννιτών ήταν να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες που προσέρχονταν για ενημέρωση και να μην υπάρξουν ουρές και ταλαιπωρία. Αυτό επετεύχθη – τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου- χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση της υπηρεσίας, αλλά και στην αυτοσυγκράτηση που έδειξαν οι πολίτες γνωρίζοντας ότι η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά και υπάρχει το χρονικό περιθώριο, αφού όποια μέρα κι αν υποβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το βοήθημα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Παρότι από νωρίς το πρωί προσέρχονταν συνεχώς ενδιαφερόμενοι στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, κυρίως για να ενημερωθούν, εξυπηρετήθηκαν χωρίς να παρουσιαστούν ουρές.

Υπενθυμίζουμε ότι η υποβολή της αίτησης είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, καθώς υποβάλλεται ηλεκτρονικά με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.energo.gov.gr (προσοχή αυτή είναι η νέα διεύθυνση που δόθηκε το υπουργείο).

Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου Ιωαννιτών έκριναν ότι συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι και υπάρχει πραγματική αδυναμία του δικαιούχου να υποβάλει μόνος του την αίτηση, κλείστηκαν προσωπικά ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα ώστε να υποβληθεί η αίτηση με τη βοήθεια των εκπαιδευμένων στελεχών της υπηρεσίας.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι κατόπιν της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και άλλων φορέων, σήμερα το πρωί η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου, εκπαίδευσε τα στελέχη τους ώστε να παρέχουν βοήθεια στα μέλη τους και να μην χρειάζεται να κατευθύνονται όλοι στις υπηρεσίες του Δήμου.

Αναφέρονται συγκεκριμένα: ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , ο Σύλλογος ΑμΕΑ, το Νομαρχιακό Τμήμα των ΑμΕΑ, ενώ αύριο θα γίνει η ανάλογη διαδικασία ενημέρωσης και σε στελέχη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που συμφώνησε να συμμετάσχει στη διαδικασία ενημέρωσης και βοήθειας για τα μέλη του.

ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γνωρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά από τα Γιάννενα. Με βάση μια καταρχήν ενημέρωση από το Υπουργείο νωρίς το απόγευμα, υπολογίζονταν περίπου 300 αιτήσεις μέχρι εκείνη την ώρα.

Ωστόσο αυτό που γνωρίζει αυτή την ώρα η κοινωνική υπηρεσία, είναι πως οι πρώτες 147 αιτήσεις που «πέρασαν» από το ηλεκτρονικό σύστημα, οδηγούνταν στη διαδικασία του ελέγχου από την υπηρεσία.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.