Πανεπιστήμιο: Στον αέρα 15 διοικητικοί – διαθέσιμοι

dioikhtikoi_panepisthmio

Στον αέρα παραμένουν 15 διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς δεν επαρκούν οι θέσεις που προκηρύχτηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ενδοϊδρυματική κινητικότητα. Ειδικότερα, από το υπουργείο προκηρύχτηκαν τη Δευτέρα, 16/6 συνολικά 601 θέσεις για πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Από αυτές στα Γιάννενα οι θέσεις είναι 23: 13 στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και 10 στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο ίδρυμα των Ιωαννίνων είναι συνολικά 38 (αρχικά ήταν 48, αλλά δέκα από αυτούς πρόλαβαν και συνταξιοδοτήθηκαν). Κατά συνέπεια, 15 από αυτούς είτε θα αναγκαστούν να κάνουν αίτηση για μετακίνηση σε άλλο ίδρυμα είτε θα περιμένουν να κάνουν αίτηση για άλλες 200 θέσεις που πρόκειται να προκηρυχτούν από το υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί και το εξής το οποίο αποτελεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για τους υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους: οι 601 θέσεις που προκηρύχτηκαν αφορούν σε όσους έχουν πτυχίο δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι δύσκολα θα καταθέσουν αιτήσεις οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής μόρφωσης, αφού σε περίπτωση που προσληφθούν, θα πρέπει να δεχτούν και μείωση μισθού…

Οι διοικητικοί του πανεπιστημίου δεν είναι οι μόνοι που μένουν εκτός της διαδικασίας με την απόλυση να πλησιάζει εάν δεν αλλάξει δραματικά το σκηνικό. Από τους συνολικά 1040 εργαζόμενους των πανεπιστημίων που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, 440 βρίσκονται σε αντίστοιχη μοίρα, αφού προκηρύχτηκαν θέσεις για 601 υπαλλήλους.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.