Συνεργασίες για την προστασία της άγριας πέστροφας

Συναντήσεις ερασιτεχνών αλιέων με τοπικούς φορείς

Στα πλαίσια προγραμματισμένων επαφών, μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Fly Fishing και Προστασίας της Άγριας Πέστροφας «Αστραίος» και του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 5 Ιουνίου τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Περιστερίου και  Χαράδρας Αράχθου. Συζήτησαν  με τα στελέχη του Φορέα θέματα σχετικά με την φύλαξη, τον εμπλουτισμό των ενδημικών ειδών καθώς επίσης την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών για τα θέματα της ιχθυοπανίδας.

Ο σύλλογος υποσχέθηκε να παράσχει την εθελοντική συνδρομή του σε κάθε δραστηριότητα του Φορέα που σχετίζεται με τα προαναφερθέντα θέματα.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Τμήμα αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικών θεμάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου -Δυτικής Μακεδονίας και συζήτησαν με τους υπεύθυνους θέματα σχετιζόμενα με τις μονάδες υδατοκαλλιεργειών και τους ιχθυογεννητικούς σταθμούς της περιοχής των Ιωαννίνων. Στην συνάντηση παρέστη και ο Πανταζής Τουφίδης, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κόνιτσας.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συνάντηση των Δ.Σ. των τριών Συλλόγων προκειμένου να τεθούν οι βάσεις και το χρονοδιάγραμμα συνεργασίας και κοινής δράσης.

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.