ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να διαγράψει το διευθυντή της δευτεροβάθμιας

pame_prevezas

Τη διαγραφή του εκπαιδευτικού Χ. Μπέλλου από  τα μητρώα της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων ζητά με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας με το αιτιολογικό ότι ως  προιστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πρέβεζας στράφηκε εναντίον των συναδέλφων του κατά τη διαδικασία της περίφημης αξιολόγησης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας χαιρετίζει «την αγωνιστική στάση των συλλόγων διδασκόντων, οι οποίοι υλοποιώντας τις θέσεις του κλάδου για ματαίωση των διαδικασιών αξιολόγησης με καθολική απεργία –αποχή ματαίωσαν τις συνεδριάσεις της ‘αυτοαξιολόγησης’». Όπως επισημαίνει κάτι τέτοιο συνέβη, μέσα σε κλίμα πιέσεων και απειλών από Διευθυντές και από τον Προϊστάμενο.

Εξηγεί: «Διευθυντές, οι οποίοι πίεζαν τους συναδέλφους ‘υπογράψτε ότι αποχωρείτε’,  ‘φτιάξτε πρακτικό συλλόγου’ για σύλλογο που δεν έγινε λόγω καθολικής απεργίας –αποχής των συναδέλφων, ‘η πράξη σας αυτή θα έχει σοβαρές συνέπειες’, ‘θέλω ονομαστική κατάσταση’ κλπ.

Πολλά σχολεία του νομού μας ματαίωσαν τις συνεδριάσεις, και ο προϊστάμενος  κ. Χ. Μπέλλος, φοβούμενος την συνολική απόρριψη της αυτοαξιολόγησης στέλνει ‘φιρμάνι’  στους διευθυντές των σχολείων, με το οποίο θέλοντας να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους τονίζοντας ότι ‘…η συμμετοχή στους συλλόγους δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια τους…’  αλλά το ‘υποχρεωτικό’ διέπεται από τους νόμους ΦΕΚ… κλπ Ξεχνά ή κάνει πως δεν ξέρει ο κ. Προϊστάμενος Χ. Μπέλλος ότι νόμιμο συνδικαλιστικό δικαίωμα ασκούν οι συνάδελφοι συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή που κήρυξε το συνδικάτο τους;

Ούτε ξεχνά ούτε πολύ περισσότερο αγνοεί.

Απλά σαν ‘πρώτο βιολί’ της αυτοαξιολόγησης θέλει να την επιβάλει με κάθε τρόπο, κόντρα στη θέληση των συναδέλφων, όπως αυτή εκφράστηκε με τις αποφάσεις των συλλόγων, που με συντριπτική πλειοψηφία τον Ιούνιο την απέρριψαν, και όπως και τώρα εκφράζεται με την σθεναρή αντίσταση και την συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία-αποχή». Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται αυτό που εδώ και καιρό έχει επισημάνει:  «Ότι Προϊστάμενοι  και Σύμβουλοι είναι τα πρώτα βιολιά της αξιολόγησης και σαν τέτοια δεν έχουν θέση στα σωματεία μας».

ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πρέβεζας αναφέρει ακόμη ότι χτες Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου πρότεινε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας να πάρει απόφαση πρότασης στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, της οποίας είναι μέλος ο κ. Μπέλλος, «διαγραφής του από το σωματείο για την στάση του όλο αυτό το διάστημα (για την εισαγγελική παρέμβαση- υπάρχει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, την προσπάθεια παρακώλυσης των εκλογών με τις συνεχείς αναβολές της χορήγησης συνδικαλιστικής άδειας, τα εκφοβιστικά e-mails προς τα σχολεία –ανάλογη ανακοίνωση ΕΛΜΕ κλπ). Η παράταξη της ΔΑΚΕ σύσσωμη και του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ), εκτός ενός από τους τέσσερις εκπροσώπους της, καταψήφισαν την πρόταση (!) δηλώνοντας ότι: ασκούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα!!, θα έρθει και η ώρα των διαγραφών, δεν είναι δόκιμη η υπόδειξη σε άλλη ΕΛΜΕ και πολλά άλλα». Καταλήγοντας δηλώνει ότι η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ θα κάνει πρόταση στο προσεχές ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διαγραφή του κ. Μπέλλου.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.