«Να σταματήσει η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο» (επιστολή) 

petrelaio_exorixi

Επιστολή αναγνώστη στο Pamvotis Press– Πρόταση να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για απαγόρευση των χερσαίων ερευνών

Διγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εξόρυξης πετρελαίου στην Ήπειρο καταλογίζει o αναγνώστης του Pamvotis Press, Βαγγέλης Λιβιτσάνος και προτείνει άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία σε τοπικό επίπεδο για τον άμεσο αποκλεισμό των ΧΕΡΣΑΙΩΝ περιοχών από τις εξορύξεις (σ.σ. η βουλή ενέκρινε την διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή των Ιωαννίνων).

Η επιστολή του κ. Λιβιτσάνου στάλθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου από το Pamvotis Pressτης θέσης του Τμήματος Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ για την εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Χρέος, νομίζω, των τοπικών μας παραγόντων του ΣΎΡΙΖΑ κ.λπ. δυνάμεων της Οικολογίας είναι να  συνταχθούν με την αρμόδια Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) και όχι με τη θέση που εκφράστηκε στη Βουλή από τους βουλευτές που μίλησαν για φιλολαϊκότερη μοιρασιά! (εδώ).

Η διγλωσσία αυτή θα είναι άμεσα καταστροφική, τουλάχιστον στις χερσαίες περιοχές εξόρυξης και πρέπει να ανασκευασθεί. Το “πείραμα” δεν ξανάγινε στην Ευρώπη. Ακόμα και οι πάμφτωχοι Ρουμάνοι και Βούλγαροι τους πήραν με τις γκλίτσες και τους έδιωξαν.

Οι ευθύνες του καθενός από εμάς είναι τεράστιες, όσο δε φανταζόμαστε.

Η θέση μας θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Στο κάτω κάτω δεν θα κάνουμε κάτι παραπάνω από το να υποστηρίξουμε με σθένος την άποψη της επιστημονικής Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας του οποίου η ανεπίστρεπτη καταστροφή επίκειται, άμεσα…

Προτείνω άμεση σύσκεψη για το θέμα. Είναι ζωής και θανάτου.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.