ΚΚΕ Ιωαννίνων: «Τρομάζει η αλήθεια της ΕΑΜικής Αντίστασης τους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες!»

kke1

Σχόλιο Του Εδαφικού Τομέα Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τις δηλώσεις  Χρυσαυγιτών με αφορμή τις εκδηλώσεις « Καλπάκια 2014» και την παρουσία του ΚΚΕ σε αυτές: “Θυμήθηκαν οι απόγονοι των Χιτών και των Ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων και των μαυραγοριτών  – δηλαδή, των Ελλήνων συνεργατών των ΝΑΖΙ στα δύσκολα για το λαό χρόνια της κατοχής – να (ξανα)ασχοληθούν με το ΚΚΕ και τη δράση του, με το ΚΚΕ και την ηρωική ιστορία του!

Τρομάζει η αλήθεια της ΕΑΜικής Αντίστασης τους σύγχρονους Γερμανοτσολιάδες! Τρομάζει η αλήθεια του ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό – ναζισμό. Τρομάζει το γεγονός ότι το  ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά τραυματισμένο και χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες.

Τρομάζει η αλήθεια ότι μια χούφτα κομμουνιστές που ήταν ελεύθεροι και άλλοι που δραπέτευσαν από τις φυλακές ξεκίνησαν τον αγώνα για ν’ αναπτυχθεί η αντίσταση μέσα στις δύσκολες συνθήκες της τριπλής κατοχής, αλλά και της ηττοπάθειας που καλλιεργούσαν στο λαό οι αστικές δυνάμεις, τόσο εκείνες που εγκατέλειψαν τη χώρα όσο και εκείνες που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Το ΚΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε το βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης. Έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του.

Τρομάζει η αλήθεια τους στυλοβάτες του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, ακριβώς γιατί και σήμερα μπορεί να εμπνεύσει παρά τη λάσπη και το ψέμα που έχει δεχθεί η ιστορία του λαού μας, όλων των λαών, η ιστορία του ΚΚΕ!

«Μάθε την αλήθεια, το χώμα που πατάς, Λευτέρωσαν μ’ αγώνα ΕΑΜ – ΕΠΟΝ – ΕΛΑΣ!».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή Ιωαννίνων υποστηρίζει ότι: “απόγονοι του Σφαγέα Στάλιν χάριν ψηφοθηρίας και δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων τολμούν να χρησιμοποιήσουν  την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,και χωρίς ίχνος ντροπής καταθέτουν στεφάνι στα Καλπάκια 2014,στο Ηρώο του Μαχητή,χαιρετώντας Σταλινικά με υψωμένη την Αριστερή τους γροθιά,προσβάλλοντας βάναυσα τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν”.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.