Στήριξη Χρ. Μαντά στις απολυμένες καθαρίστριες

Με τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών του Ν. Ιωαννίνων συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 1η Ιουλίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς.

Αντιπροσωπεία των καθαριστριών, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων Χρήστο Γρίβα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Ιωαννίνων Γιώργο Μέρτζιο συναντήθηκαν με τον βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά στα πλαίσια της καθημερινής τους πάλης για την επαναπρόσληψή τους που συνεχίζεται αμείωτη σε όλη τη χώρα.

Οι καθαρίστριες τόνισαν ότι δίνουν αγώνα ζωής ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που συμφώνησαν Τρόικα και Κυβέρνηση και δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τον αγώνα τους, μέχρι να δικαιωθούν. Άλλωστε αναμένουν το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό, όπως υποσχέθηκε μέσω της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή η σημερινή μας συνάντηση. Ο θαυμασμός για τον αγώνα σας είναι ταυτόχρονα και δέσμευσή να κάνουμε ό, τι μπορούμε μέχρι τη τελική σας δικαίωση. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο αγώνας σας είναι αγώνας με τεράστια συμβολική και ουσιαστική διάσταση. Ακυρώνει ολόκληρη την προσπάθεια της κυβέρνησης να απολύσει στα ‘βουβά’ και υπό το πρόσχημα του ‘πλεονάζοντος προσωπικού’ χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους, παραβιάζοντας το σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου, διότι αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Όλοι πια γνωρίζουν ότι οι καθαρίστριες δεν ‘περισσεύουν’ και κανείς δεν πιστεύει σε αυτή τη χώρα ότι οι απολύσεις των καθαριστριών ή και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων, θα σώσουν τη χώρα και θα την απαλλάξουν από την μέγγενη του χρέους.

Τα παραμύθια δεν περνάνε και για αυτό ‘περισσεύει’ ο αυταρχισμός, όπως έγινε και με την πρόσφατη απρόκλητη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη.

Θέλω κατηγορηματικά να δηλώσω ότι θα είμαστε μαζί σας μέχρι τη νίκη, μέχρι να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική και σε κάθε περίπτωση θέλω να σας διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά ως αυριανή κυβέρνηση θα ακυρώσουμε τις άδικες και αντισυνταγματικές αυτές απολύσεις».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.