Καταλήψεις σε 39 σχολεία της Ηπείρου

Συνολικά 39 σχολεία στην Ήπειρο τελούν υπό κατάληψη έπειτα από αποφάσεις των συντονιστικών τους οργάνων των μαθητών, συμμετέχοντας έτσι στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων, βρίσκονται στην Άρτα, καθώς λουκέτο μπήκε στα 18 από τα 24 σχολεία του συγκεκριμένου νομού.

Στην Πρέβεζα, υπό κατάληψη βρίσκονται 12 από τα 25 σχολεία, ανάμεσά τους, το ΓΕΛ Λούρου, το ΓΕΛ Φιλιππιάδας, το ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, το Γυμνάσιο Πάργας και το ΓΕΛ Πάργας καθώς και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Στη Θεσπρωτία, μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις γίνονται στα 8 από τα 22 σχολεία, ενώ για τον νομό Ιωαννίνων, που έχει 75 Γυμνάσια και Λύκεια, λουκέτο μπήκε μόνο στο ΓΕΛ της Κόνιτσας.

Η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Δώρα Χουλιάρα αναφέρθηκε ειδικά στη περίπτωση της Άρτας, επισημαίνοντας, ότι οι μαθητές στα σχολεία που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές του νομού και ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, δεν προχώρησαν σε καταλήψεις.

Οι μαθητές εκφράζουν μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.