«Ήπειρος Ανατροπής» υπέρ μείωσης της τιμής νερού του ΣΥΔΛΙ

ipiros_anatropis_logo

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κώστα Γκόγκο

Τον  Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» αποτελούμενη από τους Βασίλη Τσίκαρη, Σπύρο Πάικα, Κώστα Μπασιούκα και Γιώργο Κρανά και αντάλλαξαν απόψεις με τον πρόεδρο του ΣΥΔΛΙ Κώστα Γκόγκο για θέματα που αφορούν στην παρουσία και την δραστηριότητα του Συνδέσμου.

Από την συζήτηση προέκυψε ότι μετά και τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στις γεωτρήσεις, τα αντλιοστάσια και το δίκτυο παροχής νερού του Συνδέσμου Ύδρευσης, το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων θα έχει πλήρη επάρκεια νερού για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια ,όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόγκος.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την συνάντηση της παράταξης με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη «Ήπειρος Ανατροπής» ήταν η τιμολογιακή πολιτική του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Ο Σύνδεσμος παρέχει το νερό στους Δήμους του λεκανοπεδίου στην τιμή των 0,29 λεπτών του ευρώ και η τιμή που καλούνται να πληρώσουν οι τελικοί αποδέκτες του νερού, οι πολίτες, είναι πολύ υψηλότερη.

Εκτίμηση και των δύο πλευρών ήταν ότι θα μπορούσε να γίνει μείωση της τιμής του νερού άμεσα από τους Δήμους συμβάλλοντας έτσι στην ελάφρυνση των δυσβάστακτων οικονομικών υποχρεώσεων των συμπολιτών μας.

Εκτενή αναφορά έγινε από την αντιπροσωπεία της «Ήπειρος Ανατροπής» στην εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων –όπως αυτή της επεξεργασίας λυματολάσπης- ,στα όρια του αστικού ιστού και κοντά σε πηγές υδροδότησης, διερωτώμενοι, αν η λειτουργία τους επιφέρει μικρότερη ή μεγαλύτερη ρύπανση στον ενιαίο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας.

Η ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ

Ακόμη ένα ζήτημα που έθεσε η αντιπροσωπεία της «Ήπειρος Ανατροπής» στη Διοίκηση του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, είναι η νέα χάραξη της Ιόνιας Οδού εφιστώντας την προσοχή του Συνδέσμου γιατί αρκετά σημεία της χάραξης «πέφτουν» πάνω ή δίπλα στις γεωτρήσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης με ότι αυτό σημαίνει τόσο για τυχόν βλάβες ή προβλήματα στη συντήρηση των εγκαταστάσεων όσο και για το επιβαρυμένο φορτίο που θα καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το νερό πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό και οι διαχειριστές του να λαμβάνουν –προληπτικά- όλα τα αναγκαία μέτρα για την καλή ποιότητα του νερού που θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής μας.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.