Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας: το ταξίδι στα Τζουμέρκα ξεκινά από το Προσήλιο

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκινάει το ταξίδι του στα Τζουμέρκα από το Προσήλιο (κεντρική πλατεία) αύριο Σάββατο 2 Αυγούστου 2014. Της προβολής των έξι ταινιών μικρού μήκους θα προηγηθεί η διεθνώς βραβευμένη παράσταση παντομίμας «Παιχνίδια της ζωής» με το Γιώργο Φλώρο στις 20:30.

Η κινηματογραφική βραδιά θα ξεκινήσει στις 21:15 από το… κέντρο της Αθήνας, με άρωμα κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής. Από το μπαρουτοκαπνισμένο σήμερα της «Γεννήτριας» και τον πενηντάχρονο Σάββα που βλέπει να γκρεμίζεται ότι έχτισε όλη του τη ζωή, θα ταξιδέψουμε μισό αιώνα πίσω στα βουνά της μετεμφυλιακής Ηπείρου («Νικολέτα») για να απολαύσουμε τους νεότερους ερμηνευτές του φεστιβάλ. Ένα 8χρονο αγόρι, θύμα του μίσους του εμφυλίου πολέμου, που η ζωή το καθιστά υπεύθυνο για τη μοίρα της νεογέννητης αδερφής του. Οι νέοι ερμηνευτές κλέβουν τη παράσταση και το αποδεικνύει περίτρανα ο μικρός Ινδός πρωταγωνιστής του «Counting Happiness». Ο μικρός Χασάν, ένα αγόρι πέντε χρονών που ζει στους δρόμους του Δελχί μας δείχνει ότι η «ευτυχία εξαρτάται από εμάς» και σαρώνει στα διεθνή φεστιβάλ που προβάλλεται.
Από το Δελχί θα επιστρέψουμε πάλι πίσω στην Αθήνα στο ευαίσθητο «Travel Express» όπου η Μαργαρίτα ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές στη Πάρο, όμως χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει τελικά ακόμα πιο μακριά… Στην κοντινή μας Κύπρο, μας η ταξιδεύει η «Άννα», όπου η Μαίρη, μια 30χρονη Φιλιππινέζα, προσέχει και περιποιείται τον 85χρονο κ. Μιχάλη. Η καθημερινότητα αλλάζει όταν βρίσκει ένα παλιό κουτί και κάνει μια σημαντική ανακάλυψη-το όνομα Άννα έχει μεγάλη σημασία για το κύριο Μιχάλη… Η βραδιά θα κλείσει δυναμικά με το «Red Hulk». Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται ότι σπουδάζει, αλλά αναγκάζεται και να δουλεύει. Από τη ζωή του λείπουν το νόημα, η αυτοπεποίθηση, η ταυτότητα, η αποδοχή. Γεμίζει το κενό ως Red Hulk, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του. Ώσπου η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές…

Το ταξίδι του φεστιβάλ συνεχίζεται στα Τζουμέρκα, με επόμενους σταθμούς το Παλαιοχώρι-Συρράκου στις 10 Αυγούστου αλλά και στο Γεφύρι της Πλάκας στις 13 Αυγούστου.

Είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες στο www.prosilio.org
Πλήρης παρουσίαση των ταινιών εδώ.

proshlio_flyer1


 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.