Εκπαιδευτική διάδραση με θέμα τα “Γυάλινα Γιάννενα”

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συνεργασία του Ριζαρείου Ιδρύματος και του Art/European Animation Center οργανώνουν τη Δεύτερα 21 Ιουλίου 2014 από τις 9:00 έως τις 24:00 μια μαραθώνια εκπαιδευτική διάδραση με στόχο την προσέγγιση, φωτογραφική καταγραφή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο του 8ου Βιωματικού Σχολείου Τεχνών «ANIMART», που πραγματοποιείται στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων από 13 έως 23 Ιουλίου 2014.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέους δημιουργοί και φιλότεχνοι από διάφορα μέρη της Ελλάδος, εμπλουτίζουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, με έναν απλό, ευχάριστο και κατανοητό τρόπο, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς. Oι μετέχοντες αναζητούν παράλληλα μιαν αυθεντική εκδοχή του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού, όπως αυτός διασώζεται ακόμη.

Η φετινή ημερήσια βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπνέεται κυρίως από την ποιητική συλλογή «Γυάλινα Γιάννενα», αλλά και το γενικότερο λογοτεχνικό έργο του Ηπειρώτη Μιχάλη Γκανά. Ο ποιητικός λόγος θα ακουστεί σε διάφορα χαρακτηριστικά σημεία (γέφυρες, κρήνες, εκκλησίες) και οι μετέχοντες με τις φωτογραφικές μηχανές τους θα αποτυπώσουν τα Γιάννενα, αναζητώντας μέσα από τη δική τους ματιά τις ποιητικές εικόνες, τους θρύλους και τους μύθους της πόλης του σήμερα.

Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ANIMART (www.animartgreece.eu) προβάλλοντας τα Γιάννενα διεθνώς.

Ο Γιαννιώτης πανεπιστημιακός, ζωγράφος και ερευνητής, Στέφανος Τσιόδουλος θα εισαγάγει τους μετέχοντες στις τοπικές εκφάνσεις της λαϊκής ζωγραφικής και της αγιογραφίας.

Η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα υποδεχθεί και θα ξεναγήσει τους μετέχοντες στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και θα φιλοξενήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων το βράδυ της ίδιας μέρας, τα αποτελέσματα του πρωτότυπου φωτογραφικού project «Χρησμοί Αιολόστομοι» του Κωνσταντίνου Ιγνατιάδη, που βασίζεται σε μια σύγχρονη προσέγγιση του ρόλου των κατάδεσμων του Μαντείου της Δωδώνης.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.