ΔΡΑΣΥ κατά της ανταλλαγής των εκτάσεων του ΤΑΙΠΕΔ

Υπέρ της άμεσης αξιοποίησης των προς πώληση χώρων του Δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ για τις οξυμένες ανάγκες του γιαννιώτικου λαού τάσσεται η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ).

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΔΡΑΣΥ η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη εκφράζει την αντίθεσή της στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ενώ διαφωνεί με τη διαδικασία της ανταλλαγής των οικοπέδων στην οποία προσανατολίζεται η δημοτική πλειοψηφία.

Σημειώνει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστική τάξη, πουλάει και ξεπουλάει δημόσια περιουσία στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο! Είναι ακριβώς η ίδια πατριδοκάπηλη τάξη με τους πολιτικούς της εκφραστές που εγκατέλειψαν το λαό στη ναζιστική κατοχή, που μετακινούν τα κεφάλαια τα εργοστάσια και τα καράβια τους ανάλογα με το που υπαγορεύουν τα συμφέροντά τους και η μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Είναι τα ίδια κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στη δεκαετία του 80 κοινωνικοποίησαν τα χρέη και τις ζημιές των λεγόμενων προβληματικών επιχειρήσεων, και αφού τις εξυγίαναν από τον μόχθο του εργαζόμενου λαού, τις παρέδωσαν πάλι στα αφεντικά τους για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν επιδοτήσεις θαλασσοδάνεια και προκλητικά αναπτυξιακά χαριστικά πακέτα.

Κοντά στους ήδη ιδιωτικοποιημένους δημόσιους οργανισμούς και τις υποδομές κοινής ωφέλειας, το τελευταίο διάστημα με πρόσχημα την ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση του χρέους, παρατηρείται μία φρενήρης κούρσα ιδιωτικοποιήσεων παραλιών δασικών εκτάσεων υδατικών πόρων αεροδρομίων αρχαιολογικών χώρων πάρκων δημόσιων κτιρίων και άλλων. Ούτε λόγος βέβαια να γίνεται για μείωση του δημόσιου χρέους. Αντιθέτως αυτό χρόνο με το χρόνο θεριεύει! Όσο για την ανάπτυξη, αυτή τη βιώνει από πρώτο χέρι ο πολύπαθος Ελληνικός λαός!

Σε αυτήν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα και ιδιαίτερα στο δήμο μας, με τους περιορισμένους δημόσιους χώρους, τις ελλείψεις στέγασης υπηρεσιών και το πανάκριβο ενοικιοστάσιο που καταβάλλει, είναι παράλογο και ανεπίτρεπτο να γίνει αποδεκτή η κυβερνητική απόφαση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η στάση και η πρόταση της δημοτικής αρχής κινείται στην τακτική των διαπιστώσεων των ευχολογίων των ‘λογικών λύσεων’ των παζαριών και των ανέξοδων λεονταρισμών! Η όλη της  πορεία αποδεικνύει ότι δεν έχει το πολιτικό σθένος να έρθει σε σύγκρουση με την πολιτική που δουλικά υπηρετεί!

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα χρειάζεται αποφασιστική ρήξη με τις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν τον μόχθο και την περιουσία του εργαζόμενου λαού!

Μόνη λύση συμφέρουσα για το Γιαννιώτικο λαό η άμεση αξιοποίηση των προς πώληση χώρων για τις οξυμένες ανάγκες του! Αυτήν τη λύση μπορεί να την εγγυηθεί μόνο ο ίδιος με τον οργανωμένο αγώνα του!».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.