Διαβεβαιώσεις Καχριμάνη για τους βοσκοτόπους…

topia1

Να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά το θέμα των βοσκοτόπων και της καταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης επιχειρεί η περιφερειακή αρχή της Ηπείρου. Την Τετάρτη, 20 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης βρέθηκε σε ετήσια εκδήλωση κτηνοτρόφων στην Αγία Τριάδα Φιλιατών όπου και ανέφερε: «Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, ήταν η πρώτη που εντόπισε το μείζον πρόβλημα που έχει προκληθεί με την επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και εδώ και πολλές εβδομάδες καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις,  για να αρθεί η αδικία που υπάρχει για εκατοντάδες κτηνοτρόφους μας».

Όπως είπε χάρη έντονες πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τη συνεργασία που υπήρξε με τον πρώην Υπουργό Αθ. Τσαυτάρη, αντιμετωπίστηκε το ζήτημα για το 2015 και μετέπειτα.

«Υπάρχει όμως - συνέχισε -  το κενό για τα έτη 2013- 2014. Για ένα και πλέον μήνα αγωνιζόμαστε να πείσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις λύσεις που υπάρχουν, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τις μικρότερες απώλειες για τους κτηνοτρόφους. Όπως εξήγησα και στον Υπουργό κ. Γ. Καρασμάνη, με τον οποίο τελικά κατάφερα να επικοινωνήσω, δεν μπορεί τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ή ακόμη και του Υπουργείου να ‘φορτώνονται’ στους κτηνοτρόφους και να διαλύεται στην ουσία η κτηνοτροφική παραγωγή».

Δήλωσε ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος για το εάν θα μπορέσει να βρεθεί μία λύση που καλύπτει όλους τους κτηνοτρόφους.

Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι ζήτησε να υπάρξει κοινή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων ΠΕΚΑ και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να λυθεί με πραγματικούς και όχι με υποθετικούς όρους το ζήτημα που έχει προκύψει και να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του 2012, όταν και το πρόβλημα «κρύφτηκε κάτω από τα χαλί», για να εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια με μεγάλη ένταση και οδυνηρές επιπτώσεις για τους κτηνοτρόφους.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.