Αντιεξουσιαστική Κίνηση: “Το είδαμε με τα μάτια μας”

polytexneio_athina1

Την κυβέρνηση και την αστυνομία, που «καταφεύγουν στην ωμή πρόκληση και τη δημιουργία καταστάσεων, με σκοπό να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και την κοινωνική τους απομόνωση» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας με αφορμή την απρόκλητη επίθεση στο μπλοκ της διαδήλωσης για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το είδαμε με τα μάτια μας

Η σημερινή ‘καθιερωμένη’ πορεία του Πολυτεχνείου απέδειξε ότι διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά της, που τη βγάζουν από το βολικό συρτάρι του ‘επετειακού’. Ο νέος κρατικός ολοκληρωτισμός, που αποκρυσταλλώνεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στην ύπαρξη πάνω από 50 πολιτικών κρατουμένων καταδεικνύουν την ιστορική συνέχεια της κρατικής καταστολής, όσο και των κοινωνικών κινημάτων που μάταια προσπαθεί να αντιμετωπίσει.

Το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης πορεύτηκε με δύο πανό: ‘Ανάθεση, εκπροσώπηση = Παραίτηση/ Άμεση δημοκρατία για την κοινωνική αντιεξουσία’ και ‘Ενάντια στην καταστολή και τον κρατισμό/ Πανεπιστήμιο: Δημόσιο, ελεύθερο, κοινωνικό’.

Η μαζική παρουσία κόσμου στο μπλοκ της Α.Κ. ενόχλησε, γι’ αυτό και χτυπήθηκε αναίτια, μετά το Χίλτον και πριν το Αιγινήτειο. Χωρίς καμιά αιτία, χωρίς κανένα πρόσχημα…

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και την αστυνομία, που καταφεύγουν στην ωμή πρόκληση και τη δημιουργία καταστάσεων, με σκοπό να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και την κοινωνική τους απομόνωση.

Παράλληλα όμως θέλουμε να καταγγείλουμε για πρώτη φορά κάτι που είδαμε με τα μάτια μας.

ak_polytexneio2014Αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Ακαδημίας είχαν μαζί τους σε ‘κοινή θέα’ μολότοφ. Αυτό το γεγονός το είδαμε και το μυρίσαμε σε αρκετούς της κρατικής ασφάλειας. Δεν είμαστε από αυτούς που προβοκατορολογούν, για αυτό θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις και αν δε δοθούν θα τις πάρουμε.

Ας μας εξηγήσει ο κύριος Κικίλιας τι δουλειά έχουν οι μολότοφ σε χέρια μη ‘τρομοκρατών’.

Ούτε την παρουσία της κοινωνίας στους δρόμους, ούτε τα μελλοντικά ρήγματα του καπιταλισμού και του κρατισμού θα μπορέσουν να συγκρατήσουν.

Χαιρετίζουμε όλες και όλους, που πορευτήκαμε στην πορεία για τη 17 Νοέμβρη. Το ποτάμι των νέων νοημάτων και της άμεσης δημοκρατίας δεν θα το σταματήσουν ποτέ…».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μάριος Λώλος


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.