Συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Τουραντό»

Για τρίτη εβδομάδα η Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει στο θέατρο «Καμπέρειο το έργο του Κάρλο Γκότσι «Τουραντό», έργο που έγινε παγκόσμια γνωστό ως όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Οι παραστάσεις του έργου πραγματοποιούνται σε ώρες μαθημάτων και τις έχουν παρακολουθήσει ή επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους για παρακολούθηση 8.000 περίπου μαθητές μέχρι σήμερα από σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γυμνάσια που εδρεύουν σε κάθε γωνιά της περιφέρειας της Ηπείρου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘ: «Το πρόγραμμα των παραστάσεων εμπλουτίζεται καθημερινά και οι κρίσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών που τους συνοδεύουν είναι ιδιαίτερα επαινετικές δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι το υψηλό αισθητικό επίπεδο της παράστασης αντικατοπτρίζει την ποιότητα του καλλιτεχνικού αποτελέσματος που επαγγέλλονται οι θεατρικής παραγωγές της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του ηπειρωτικού Θεάτρου.

Η σκηνή του ‘Καμπέρειου’ θεάτρου επιτρέπει την παρουσίαση μιας παράστασης με υψηλές καλλιτεχνικές και τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούν έργα σαν την «Τουραντό». Μη κάνοντας καμία έκπτωση στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το ΔΗΠΕΘΕ μετέφερε την παράσταση από το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να υπάρχουν όλα τα εφόδια για την άρτια παρουσίασή της, παρότι ο αριθμός των παιδιών που θα την παρακολουθήσουν θα είναι, λόγω χωρητικότητας, μικρότερος.

Σε αυτόν τον χώρο έχοντας τις ιδανικότερες συνθήκες για όλες τις παραστάσεις που θα δοθούν η ‘Τουραντό’ περιμένει τα σχολεία της Ηπείρου».

mpizios_tourantoΔιασκευή – Σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος, Μουσική Δημήτρης Λέκκας, Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκος Αδειλίνης, Χορογραφίες Γιάννης Καλαντζόπουλος, Φωτισμοί Βαγγέλης Νέτης, Βοηθός χορογράφου Κωσταντίνος Φερεντούρος.

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):Πανταλόνε Γιώργος Γκίκας, Ταρτάλια Μιχάλης Μπίζιος, Αλτούμ Μαρία Κατσουλίδη, Τουραντό Αγγελική Μιχαλοπούλου, Αδέλμα Ζωή Ιωαννίδη, Καλάφ Κωσταντίνος Φερεντούρος

Εκτέλεση σκηνογραφίας Δημήτρης Δρούβης, κατασκευή κοστουμιών Φόνη Βραζέλη, φροντιστής Ανδρέας Πανταζής, κατασκευή στέμματος Τουραντό Τάκης Στεφάνου, φωτογραφίες Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Δημήτρης Δρούβης.

Χορηγός εταιρεία «Βίκος», χορηγός επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Οι παραστάσεις της «Τουραντό» δίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή στις 09:25′ π.μ. η πρώτη και στις 11:25′ π.μ. η δεύτερη, καθώς και την Πέμπτη στις 10:30’ π.μ. Διάρκεια 90’. Η προσέλευση για τα ειδικά σχολεία είναι δωρεάν. Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό παραστάσεων στα τηλέφωνα 26510 25670 και 26510 73233 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 09:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.