Ανοιχτή συνάντηση ανέργων στα Γιάννενα

Την Πέμπτη, 10 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο

Ανοιχτή συνάντηση για την οργάνωση της δράσης ενάντια στην ανεργία καλείται την Πέμπτη, 10 Ιουλίου στις 8.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (Γιοσέφ Ελιγιά  7) από την Πρωτοβουλία Ανέργων Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

-Θα συζητηθεί πώς θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τη δράση μας για να ακουστεί η φωνή μας

-Θα προβληθεί ταινία με θέμα την ανεργία

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

Άνεργε –η, Από το 2009 και μετά ζούμε μια ολομέτωπη επίθεση στις ήδη βασανισμένες μας ζωές,  από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ  και που δε φαίνεται να έχει σταματημό. Παρακολουθούμε καθημερινά να αυξάνονται οι ουρές έξω από τον ΟΑΕΔ, τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης , για ένα κουπόνι  (voucher) κατάρτισης.

 Όμως, επειδή, η  ΖΩΗ είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ  θέλουμε να μας ΑΝΗΚΕΙ και να την ΟΡΙΖΟΥΜΕ κόντρα σε όλους αυτούς  που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.  Γιατί η ανεργία που μας έχουν καταδικάσει είναι ο αργός μας θάνατος!

Κι  ο μόνος δρόμος για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, δεν είναι άλλος από τη δική μας ΔΥΝΑΜΗ:    την ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.

Την ενότητα να διεκδικήσουμε:

  • Το δικαίωμα για  δουλειά για όλους, από την οποία θα μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς.
  • Καμία κατάσχεση  σπιτιού ανέργου.
  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού και νερού ανέργου.
  • Επίδομα ανεργίας , δωρεάν  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης   και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
  • Να υπολογίζεται στο συντάξιμο χρόνο όλος ο χρόνος ανεργίας.

Την κοινή δράση με όλους όσους είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι σ’ αυτόν τον αγώνα:

  • Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς τους και τα μεροκάματα (και αναδρομικά ακόμα), κατάργηση  των Συλλογικών  Συμβάσεων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας, μείωση  της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, απελευθέρωση  των απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία, ενοικίαση εργαζομένων με αύξηση του χρόνου ενοικίασης στους 36 μήνες.
  • Τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα όπου είναι αποδέκτες ανάλογων συνεπειών μέσα από τις δήθεν αξιολογήσεις, συρρικνώσεις φορέων και εν τέλει απολύσεων.
  • Τους φτωχούς αγρότες που ξεκληρίζονται και το όνειρο γίνεται εφιάλτης!


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.