Γιάννενα: Χωρίς μεσάζοντες κόντρα στη…βροχή (photos)

Κόντρα στον καιρό (βροχή και κρύο από τις πρώτες πρωινές ώρες) πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα την Κυριακή, 16 Νοεμβρίου η 9η διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών «Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες-Ιωάννινα», με μπόλικο κουράγιο, θέληση και υπομονή απέναντι στην βροχή που κατά διαστήματα ήταν καταρρακτώδης, υποδέχτηκανστο χώρο στάθμευσης του Πανηπειρωτικού Σταδίου όσους συμπολίτες επέλεξαν να προμηθευτούν τρόφιμα χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων.

Τα προϊόντα της χθεσινής διανομής: ρύζι Μεσολογγίου, όσπρια Φαρσάλων και γίγαντες Πρεσπών. Στο χώρο οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν ακόμη να προμηθεύονται προϊόντα καθαρισμού από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ (Θεσσαλονίκη), ενώ διακινήθηκε κείμενο συλλογής υπογραφών κόντρα στο νέο νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει τις διανομές σε περιοχές άνω των 3.000 κατοίκων.

Σε κείμενο που διένειμε η πρωτοβουλία μεταξύ άλλων τονίζεται: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παλέψουμε κόντρα στην κρίση… Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, απλήρωτοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι βλέπουμε το φαγητό να φτάνει όλο και πιο δύσκολα στο τραπέζι. Οι μεσάζοντες και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αυξάνουν το κόστος και καρπώνονται τον ιδρώτα των παραγωγών, ενώ συχνά παρέχουν τρόφιμα αμφίβολης προέλευσης και ποιότητας. Τα ‘Τρόφιμα Χωρίς Μεσάζοντες-Ιωάννινα’ είναι ανοιχτή πρωτοβουλία πολιτών για την προμήθεια τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς. Με τη δράση μας αγοράζουμε τα προϊόντα που όλοι χρειαζόμαστε σε δίκαιες και χαμηλές τιμές και πιέζουμε να πέσουν οι τιμές.

…με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη…

Προωθούμε τους συνεταιρισμούς καταναλωτών και παραγωγών, στηρίζουμε τους ανέργους και τους αγώνες των εργαζομένων, διαμορφώνουμε ένα άλλο, διαφορετικό παράδειγμα οικονομίας, με άξονες την αλληλεγγύη, την αυτοργάνωση, την αξιοπρέπεια. Για να μην πάει κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, για να μην χάσει κανείς παραγωγός το χωράφι του, για να μην οδηγηθεί κανείς στη μετανάστευση, για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση».

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

xoris_mesazontes1n

xoris_mesazontes6n

xoris_mesazontes4n

xoris_mesazontes3n

xoris_mesazontes5n

viome_xoris_mesazontesn


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.