Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους από τη «Χειρονομία»

xeironomia_fylakes

Παρέμβαση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων

Την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιούν απεργία πείνας ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας εκφράζει η Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση.

Με πανό το οποίο αναρτήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων η Κίνηση δηλώνει την αντίθεσή της στα κελιά τύπου Γ’, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους 4.000 κρατούμενους που ήδη συμμετέχουν στην απεργία πείνας.

Από την πλευρά της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, η οποία καλεί πορεία την Τρίτη, 1η Ιουλίου, στις 17:00 στην Καμάρα, σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων τονίζει: «Αφορμή η κατάθεση νομοσχεδίου –με προκλητικό τρόπο, στα θερινά τμήματα της Βουλής- για τις φυλακές τύπου Γ, όπου εκεί θα εγκλείονται διωκόμενοι για εγκληματική οργάνωση, διωκόμενοι με βάση τον τρομονόμο και παραβάτες του σωφρονιστικού κώδικα.

Η κατάσταση εξαίρεσης στην προκειμένη περίπτωση υπερβαίνει και αυτόν ακόμη τον τιμωρητικό χαρακτήρα που ισχύει για όλους και οδηγεί τους συγκεκριμένους κρατούμενους στη γυμνή ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα χωρίς κανένα νόημα ύπαρξης.

Αυτή η κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβάλει το καθεστώς για όλη την κοινωνία στην προκειμένη περίπτωση πολλαπλασιάζεται λόγω του εγκλεισμού και ταυτόχρονα μαζί με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών οικοδομείται ένας νέος κρατικός ολοκληρωτισμός έτοιμος να χτυπήσει την πόρτα όλων όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται.

Οι αγωνιζόμενοι φυλακισμένοι απαιτούν επίσης οι άδειες και αναστολές να γίνονται αποδεκτές, χωρίς να παρεμποδίζονται από τις αυθαιρεσίες των εισαγγελέων-ιεροεξεταστών και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Απαιτούν ισονομία για τους καταδικασθέντες για τα ναρκωτικά,  να σταματήσει η επιβαλλόμενη στέρηση της ανθρώπινης επικοινωνίας, να πάψει η διαρκής ομηρία των μεταναστών που παραμένουν φυλακισμένοι για γραφειοκρατικούς λόγους.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία για μας ότι πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι η φίμωση, η σωματική και πνευματική εξόντωση των πολιτικών κρατουμένων, τους οποίους το παρόν νομοσχέδιο τους αντιμετωπίζει στα πλαίσια του δίκαιου του εχθρού.

Το φόβητρο όμως αφορά και την κοινωνία που αγωνίζεται, σε μια απόπειρα παραδειγματισμού της, χειραγώγησης, καταστολής».

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.