Δεύτερη κλοπή εικόνων μέσα σε λίγες ημέρες

Σε Ιερά Μονή στη Μόλιστα στην Κόνιτσα, μετά την Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

Έκδηλη ανησυχία στις αρχές και τους πιστούς προκαλεί η δεύτερη κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων από μοναστήρι της Ηπείρου και συγκεκριμένα το νομό Ιωαννίνων, την τρέχουσα εβδομάδα:

αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε η Ιερά Μονή Μολίστης Εισοδίων της Θεοτόκου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοναστηρίου της Κόνιτσας.

Άγνωστοι δράστες αφού διέρρηξαν την κεντρική είσοδο, εισήλθαν στην Ιερά Μονή και αφαίρεσαν έξι εκκλησιαστικές εικόνες και διάφορα τάματα.

Η κλοπή καταγγέλθηκε το Σάββατο, 28 Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα της Κόνιτσας το οποίο ανέλαβε αρχικά τη σχετική προανάκριση. Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 28 Ιουνίου.

ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΜΕΡΟΠΗ

Πρόκειται το δεύτερο περιστατικό το οποίο σημειώνεται αυτή την εβδομάδα: άγνωστοι δράστες, το χρονικό διάστημα από 24 έως 25 Ιουνίου, αφού διέρρηξαν παράθυρο – φεγγίτη, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, στην Κάτω Μερόπη του Πωγωνίου και αφαίρεσαν δύο εκκλησιαστικές εικόνες, ένα ιερό Ευαγγέλιο, ένα χειροποίητο υφαντό, μία ελαιογραφία, δύο ιερά δισκοπότηρα και διάφορα παραδοσιακά αντικείμενα τελετών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: «ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ»

Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, 27 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την επανεμφάνιση κρουσμάτων κλοπών σε εκκλησίες της περιοχής: «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μετά από μια μακρά περίοδο ησυχίας, οι ιερόσυλοι έκαναν την εμφάνιση τους, λεηλατώντας τον Βυζαντινό Ναό της Κάτω Μερόπης. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επείγει για να προχωρήσουν με ταχύτητα οι έρευνες τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί, όσο ψηλά και σε όποιο χώρο και αν βρίσκονται».

 Τέλος, πρόσθεσε ότι για το θέμα των κλοπών που έχουν γίνει και την καθυστέρηση που παρουσιάζεται στη δικαστική διερεύνησή των υποθέσεων για τις οποίες έχουν κατατεθεί στοιχεία, θα ενημερώσει το νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων, αμέσως μετά την ενθρόνισή του. Στο Μητροπολίτη Μάξιμο ευχήθηκε καλή αρχιεροσύνη προσθέτοντας: «Πιστεύω και ελπίζω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία στο πλαίσιο των διακριτών μας ρόλων, όπως συμβαίνει και με τους άλλους μητροπολίτες της Ηπείρου».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.