Εργατικό Κέντρο, διοικητικοί πανεπιστημίου στο πλευρό των καθαριστριών

Καταδικάζουν την επίθεση του περιφερειάρχη Ηπείρου

Πληθαίνουν οι καταδίκες της επίθεσης του περιφερειάρχη Ηπείρου,  Αλ. Καχριμάνη στις απολυμένες καθαρίστριες και τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρήστο Γρίβα, μέσα στο γραφείο του, την Παρασκευή, 27 Ιουνίου.

  • Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταδικάζει τις ενέργειες του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Ιωαννίνων και τις απολυμένες καθαρίστριες των Οικονομικών  Υπηρεσιών της Ηπείρου.

«Ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης θα έπρεπε να δεχτεί και να ακούσει αυτές τις ηρωίδες γυναίκες που εδώ και 3 μήνες βρίσκονται στους δρόμους και δεν ζητούν κάτι το εξεζητημένο παρά μόνο το δικαίωμα στην εργασία και να μπορούν να ζουν αυτές και οι οικογένειές τους  αξιοπρεπώς. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ήταν – είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δίκιο του και για το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ο αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών είναι σταθμός – οδηγός για κάθε εργαζόμενο. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μαζί  με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έδωσαν δείγματα γραφής για τον τρόπο που δραστηριοποιούνται και οργανώνουν τους αγώνες τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

  • Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την πλευρά του καταδικάζει, με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τη χρήση βίας από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε βάρος των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και του Προέδρου του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Η απρόκλητη χρήση βίας, από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη, κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής ενέργειας, η οποία είχε ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, είναι αδιανόητη.
Σε μια περίοδο που η κοινωνία αγωνιά και αγωνίζεται για την επιβίωσή της, ο Περιφερειάρχης επιλέγει να συμπαραταχθεί με την κυβέρνηση και τις τακτικές της, απέναντι στα δικαιώματα και τους αγώνες του λαού και των εργαζόμενων, αποδεικνύοντας έτσι και τον πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που η κυβέρνηση προσπάθησε επιμελώς να αποκρύψει, με σκοπό το ψηφοθηρικό όφελος των υποψηφίων της στις πρόσφατες εκλογές.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Ο αγώνας των καθαριστριών, των καθηγητών, της ΕΡΑ, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και όλων των απολυμένων, απλήρωτων και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μας εμπνέει να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.

Ο αυταρχισμός και η βία δεν θα μας σταματήσουν», αναφέρει και καλεί όλα τα σωματεία του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να εντείνουν τις προσπάθειές τους και με συντονισμένες δράσεις να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και καταδικάζει τον λαό σε αφανισμό», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.