Συμπαράσταση σε Ρωμανό από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Ανακοίνωση συμπαράστασης στο Ν. Ρωμανό εξέδωσε η Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου στην Άρτα: «Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης προς τον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό και τις δηλώσεις εμπαιγμού του Υπουργού Δικαιοσύνης για σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψης, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου είναι γι’ άλλη μια φορά αρνητική απέναντι στο καθ’ όλα νόμιμο αίτημα του Ρωμανού, τη στιγμή που η υγεία του τελευταίου βρίσκεται κυριολεκτικά σε οριακό σημείο.

Η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος του Νίκου Ρωμανού μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας. Η σιωπή δεν είναι πλέον απλώς συνενοχή, αλλά συνιστά η ίδια έγκλημα, αφού απειλείται άμεσα η ζωή ενός ανθρώπου.

Δεν κρίνουμε γιατί βρίσκεται στη φυλακή, ούτε θεωρούμε την πολιτική συμφωνία ως προαπαιτούμενο για την οφειλόμενη αλληλεγγύη απέναντι στο αίτημά του και στον αγώνα του. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του στη μόρφωση, το οποίο, ενώ η Πολιτεία θεωρητικά το παρέχει σε όλους τους κρατουμένους, στην πράξη το στερεί από αυτόν επιλεκτικά και εκδικητικά».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.