Διαμάχη Στ. Καλογιάννη-Τ. Κουίκ για τη λυματολάσπη στην Ελεούσα

pamvotispress_new_logo

Διαμάχη μεταξύ του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων» Τέρενς Κουίκ προκαλεί η υπόθεση της κατασκευής εργοστασίου λυματολάσπης στην Ελεούσα. Στις 24 Νοεμβρίου ο κ. Κουίκ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στη βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος στην οποία ρωτά, μεταξύ άλλων, εάν ισχύει πως η λειτουργία της μονάδας είναι παράνομη και εάν «είναι δεοντολογικό κι αν προσβάλει το περί δικαίου αίσθημα το γεγονός ότι, δικηγόροι, ιδιοκτήτες, περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες, φέρονται να συνδέονται συγγενικά και πολιτικά». «…Στο Δήμο Ζίτσας λειτουργεί μονάδα, που ανήκει στον κ. Κων/νο Σταύρου (σύζυγο της Αντιπερειφερειάρχου κ. Τατιάνας Καλογιάννη, αδερφής του Υπουργού Σταύρου Καλογιάννη)…… η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο, έχει ορίσει δικηγόρο με την 208/2014 απόφαση τον κ. Βασίλη Γοργόλη, που κατά σύμπτωση είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με Αντιπεριφερειάρχη την κ. Τατιάνα Καλογιάννη, η δε σύζυγος του δικηγόρου φέρεται ως εξαδέλφη της Αντιπεριφερειάρχου!.», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης υποστήριξε ότι ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είχε καταθέσει στη Βουλή την ερώτηση: «…ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουΐκ ανακοίνωσε ότι με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς ΠΕΚΑ και Εσωτερικών ‘διερευνά’ το θέμα της λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στο Δήμο Ζίτσας, μετά από έκθεση – καταγγελία που του απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Ιωαννίνων των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”. Παρέθεσε μάλιστα ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησής του με την οποία ανενδοίαστα και εντελώς αστήρικτα αναμείγνυε και το όνομα του Σταύρου Καλογιάννη. Το πρωτάκουστο είναι, ότι Ερώτηση με αυτό το περιεχόμενο δεν έχει μέχρι σήμερα κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Κουΐκ!», Για το θέμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η μη κατάθεση Ερώτησης από τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. για το δήθεν μεγάλο ζήτημα που “ανακάλυψε” με τη δήθεν δική μου εμπλοκή σ’ αυτό, μας κάνει να αναρωτιόμαστε:  Ενημερώθηκε ο κύριος Κουΐκ ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο, το ξανασκέφτεται ή ήθελε απλώς να δημιουργήσει εντυπώσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό ένα αδειοδοτημένο έργο;

Ό,τι και να συμβαίνει μπορεί κανείς να αξιολογήσει την αξιοπιστία του κόμματος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και των εκπροσώπων του, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές προχθεσινές δηλώσεις μου, περί ματαιοπονίας του κυρίου Κουΐκ, καθώς η λάσπη δεν κολλάει στους καθαρούς, ισχύουν».

Με ανακοίνωσή του την Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ  επιτίθεται με δριμύτητα κατά του κ. Καλογιάννη.

«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΙΤΣΑ

Η μεθοδολογία στην έρευνα ενός γεγονότος ή μίας καταγγελίας, είναι κομμάτι της 45χρονης δημοσιογραφικής μου καριέρας.

Θα συνιστούσα στον Σταύρο Καλογιάννη να έχει λίγη υπομονή στα θέματα που τον αφορούν. Και προπαντός θα του συνιστούσα να μην ανησυχεί για το πώς χειρίζομαι το κοινοβουλευτικό μου έργο, σε χρόνους που αποτελούν αποκλειστική μου επιλογή και σαφώς όχι δική του.

Να ανησυχεί, όμως και για την Ερώτηση που κατέθεσα για τη Ζίτσα και – προπαντός – να ανησυχεί για τις προσωπικές του ευθύνες για το καινούργιο λυματο-ναι που θα πει την Κυριακή στον προϋπολογισμό των email, παραδίδοντας για άλλη μία φορά τους Έλληνες στους εκβιαστές της τρόικας. Για την ιστορία η κατάθεση της Ερώτησης, χθες το μεσημέρι, με το που επέστρεψα στην Αθήνα από Μολδαβία και Ιωάννινα είναι 5162/02.12.14. Και δεν λυπάμαι καθόλου αν τον ξεβόλεψα που έβγαλα την σχετική ανακοίνωση για την κατάθεση της Ερώτησης, χωρίς να πάρω την… έγκρισή του. Υπόσχομαι ότι θα το ξανακάνω».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΥΙΚ ΕΔΩ 


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.