Θ. Μπέγκας: Είμαστε η νέα αυτοδιοίκηση

Η παράταξή μας είναι πολύ διαφορετική από την παράταξη του Νίκου Γκόντα υποστήριξε μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Καλούτσιανης ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας.

«Εμείς είμαστε η έκφραση μιας νέας αυτοδιοίκησης που μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάταση των τοπικών οικονομιών. Και που -παρά τις δραματικές μειώσεις των πόρων και τις προσπάθειες θεσμικής υποβάθμισης που υφίσταται- μπορεί να αποτελέσει τον εγγυητή της κοινωνικής σταθερότητας και της ισορροπίας των τοπικών κοινωνιών. Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι αυτή που υπερχρέωσε το δήμο με τον αλόγιστο δανεισμό και τη σπάταλη διαχείριση. Που άφησαν ‘κληρονομιά’ στους πολίτες 70 εκατομμύρια χρέη και δάνεια. Που υποθήκευσαν μέχρι το 2032 τους πόρους για τα μικρά έργα της καθημερινότητας. Είμαστε αυτοί που νοικοκυρέψαμε το Δήμο. Απέκτησε ξανά τη φερεγγυότητα του. Ξεπληρώσαμε στην τριετία 16 εκατ. παλιά δάνεια, χωρίς να προσθέσουμε στις πλάτες των δημοτών μας ούτε ένα ευρώ νέου δανείου ούτε ένα ευρώ νέου χρέους.

Η παράταξη του κ. Γκόντα είναι αυτή που ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία και υιοθέτησε τη λογική των φαραωνικών έργων που αντικρίζουμε στην κεντρική πλατεία και το GrandSerai.Εμείς αναβαθμίζουμε τους δημόσιους χώρους και τους παραδίδουμε στους πολίτες, όπως στην περίπτωση της πλατείας Μαβίλη στο Μώλο και της πλατείας Χατζή στους Αμπελόκηπους. Και προχωράμε μπροστά. Σχεδιάζουμε την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης. Θα εργαστούμε για τη δημιουργία ενός αστικού μητροπολιτικού πάρκου, καθώς και ενός οικολογικού πάρκου, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ρυθμιστικού σχεδίου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΤΣΙΑΝΗ

ενώ κάνοντας αναφορά στη συνοικία της Καλούτσιανης ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο παλιές συνοικίες της πόλης μας, η οποία όμως είναι και από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Στην περιοχή αυτή κάναμε έργα με τα οποία αναβαθμίζεται. Κάναμε τη Βογιάννου, ένα σύγχρονο δρόμο , χρωστάμε όμως πολλά. Άμεσα θα προχωρήσουμε στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση των δρόμων και μαζί με τους κατοίκους εδώ πρέπει να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε παρεμβάσεις που θα ξαναδώσουν ζωή στην περιοχή».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.