Βιβλιοπαρουσίαση: “Ικέτιδα” και “Όλα για εκείνη” του Χρήστου Κατσούρα

katsouras_vivlioparousiasi1

Τα βιβλία του Χρήστου Κατσούρα, ΙκέτιδαΌλα για εκείνη παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Για τα βιβλία θα μιλήσουν οι: Αθηνά Σοκόλη, εκδότρια – φιλόλογος, ο Γιάννης Τζώρτζης, δημοσιογράφος – συγγραφέας, και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αγγελική Μιχαλοπούλου και Κωνσταντίνος Φερεντούρος.
Η Ικέτιδα (εκδόσεις Σοκόλη) είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Χρήστου Κατσούρα (Επίκουρου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) και είναι βασισμένο στις Ικέτιδες του Αισχύλου.
Το έργο ανέβηκε στο Θέατρο Ελυζέ στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαθεοδώρου.
Στο προλογικό σημείωμα του βιβλίου, ο Χριστόφορος Χριστοφής, σκηνοθέτης, αναφέρει «Σε κάθε σπίτι, υπάρχει μια μικρή κοινωνία. Σ’ αυτό το σπίτι υπάρχει μια μικρή πάσχουσα κοινωνία. Μια κοινωνία που κρύβει την ασχήμια της αδέξια, που θάβει στον κήπο το ειδεχθές της παρελθόν».
Το βιβλίο Όλα για εκείνη (εκδόσεις Σοκόλη) αναφέρεται, όπως αναγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, σε μια γυναίκα νεκρή και στους δύο άντρες – δράστες του ίδιου τραγικού εγκλήματος, ο ένας ως φυσικός και ο άλλος ως ηθικός αυτουργός. Κλεισμένοι στο ίδιο κελί, έρχονται αντιμέτωποι με την πράξη τους και με τα βαθύτερα αίτια που τους οδήγησαν σε αυτή. Μέσα από μια αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή και μια επιδέξια κλιμάκωση των συναισθημάτων τους, οι χαρακτήρες του έργου παρασύρονται σε μια ψυχοβγαλτική διαδικασία ενδοσκόπησης και αυτοεξομολόγησης, με το πέρας της οποίας κανείς δεν θα είναι πλέον ο ίδιος. Το ερώτημα όμως μένει ανοιχτό: Ποια είναι Εκείνη που δολοφόνησαν και οι δύο με μία μόνο σφαίρα;


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.