Τι αποφάσισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου

perifereianea2

Κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου έλαβε αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και προχώρησε στη γνωμοδότηση για Μ.Π.Ε. σε έργα στο σύνολο της Ηπείρου.

Στην έναρξη της συνεδρίασης εκλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πάντος από την παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής».

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων για τα έργα:

  • «Συντηρήσεις – βελτιώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πάργας)
  • «Αποχέτευση ομβρίων στον οικισμό Πετρίτσια – Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας)
  • «Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου – Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου)
  • «Αποκατάσταση Καθολικού Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Ραιδιώτισσας Βροσύνας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας και του Δήμου Ζίτσας)
  • «Παρακολούθηση δυνητικώς τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 22.470 ευρώ (μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας)
  • «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 12.800 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας)
  • «Συντήρηση – αποκατάσταση αρδευτικών αντλιοστασίων Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 13.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων)
  • «Επέκταση δικτύου άρδευσης περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας (Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού 12.044,90 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου)

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Η Επιτροπή ενέκρινε την τροποποίηση της ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) του οδικού έργου «Ιόνια Οδός: Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς)- Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) –Ιωάννινα (Ελεούσα)». Η πρόεδρος της Επιτροπής κα Τατιάνα Καλογιάννη διευκρίνισε πως πρόκειται για αλλαγή χάραξης σε τέσσερα σημεία του αυτοκινητόδρομου, τα δύο εκ των οποίων εντάσσονται στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα σημεία Αμμότοπος και στρατόπεδο Αβγού.

Ακόμη, η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης για την ένταξη του έργου «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου» στην Πρόσκληση 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση. Το έργο αφορά στην εξασφάλιση της δυνατότητας ηλεκτρονικής αίτησης και ηλεκτρονικής απάντησης για αιτήματα πολιτών και επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της δράσης «Οδηγός του Πολίτη» της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η κα Καλογιάννη σημείωσε πως η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη υλοποιήσει, χωρίς δαπάνη και με ίδιους ανθρώπινους πόρους, τα δύο πρώτα στάδια – επίπεδα των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (παροχή πληροφοριών – παροχή σχετικών εντύπων) και με το παρόν έργο στοχεύει στην υλοποίηση δύο ακόμη επιπέδων (ηλεκτρονική αίτηση και ηλεκτρονική απάντηση).

Το πέμπτο, και τελευταίο στάδιο – επίπεδο, αφορά σε προσωποποιημένες υπηρεσίες (π.χ. sms ειδοποίησης, ψηφιακός φάκελος του πολίτη, κ.ά.). Η πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην παροχή των υπηρεσιών της προς τον πολίτη και τον επιχειρηματία.

Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί των Μ.Π.Ε. διαφόρων έργων.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.