Θα πάρουν βαρέα και ανθυγιεινά οι απεργοί της Cosco

Έληξε η απεργία στην προβλήτα της Cosco, η οποία από τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε να λειτουργεί και πάλι, μετά την δέσμευση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των απεργών.

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η ” Εφημερίδα των Συντακτών”,  ύστερα από αίτημα των εργαζομένων για γραπτές δεσμεύσεις συντάχτηκε κείμενο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων:

  • Όσοι εργαζόμενοι έχουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση θα αναγνωριστούν ως λιμενεργάτες και θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Για τους υπόλοιπους συμφωνήθηκε να παρακολουθήσουν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να πάρουν πιστοποίηση και να δηλωθούν και αυτοί ως λιμενεργάτες.
  • Ειδικά, για τα μισθολογικά θέματα συμφωνήθηκε να ξεκινήσει, από την Δευτέρα, διάλογος, για να καθοριστεί το ύψος των αυξήσεων.
  • Θα συγκροτηθεί επιχειρησιακή επιτροπή των εργαζόμενων, η οποία θα συζητάει ανά 15νθημερο όλα τα θέματα, που ανακύπτουν με την ΣΕΠ αλλά και την «Διακίνηση».

Συνδικαλιστές θεωρούσαν ως ιδιαίτερα σημαντική κατάκτηση το γεγονός ότι πλέον εμπλέκεται και επίσημα η ΣΕΠ στα εργασιακά ζητήματα.

Επίσης, κατοχυρώθηκε εγγράφως ότι θα δοθεί ειδικό επίδομα στους εναερίτες και σε όλους τους εργαζόμενους θα δοθεί το επίδομα επικινδυνότητας.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει διάλογος για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Τέλος, αναλήφθηκε δέσμευση ότι θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου για την συμμετοχή του στην απεργία και πως δεν θα παρεμποδιστούν οι διαδικασίες, που ξεκινούν οι εργαζόμενοι για την σύσταση σωματείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων Cosco για την  καταγγελία των εργασιακών σχέσεων.

 ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.