Θ. Μπέγκας… συνεργατικός, με υποσχέσεις

του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογική νίκη

Την καθημερινότητα του πολίτη και την ανεργία ιεραρχεί ως τα δύο σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Ιωαννιτών ο νέος δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε χτες το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της παράταξης στον πεζόδρομο της Γρ. Σακκά, στην πρώτη συνάντηση με τα τοπικά μίντια μετά την εκλογική νίκη της Κυριακής, ο κ. Μπέγκας επιχείρησε να εμφανιστεί συγκρουσιακός, συναινετικός και συνεργατικός.

Συγκρουσιακός με το κεντρικό κράτος, παρότι ως μέλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν παρενέβη ουσιαστικά ώστε η αυτοδιοίκηση να γλιτώσει τις περικοπές: «Τα δύο αυτά προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τα όποια πενιχρά μέσα  μας άφησε η κεντρική εξουσία. Θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε και πόρους και αρμοδιότητες από την κυβέρνηση , την όποια κυβέρνηση». Η τελευταία αποστροφή μπορεί να εκληφθεί ως μία προσπάθεια του κ. Μπέγκα να διαφοροποιηθεί από τη συγκυβέρνηση την οποία στηρίζουν στελέχη της παράταξης του με κομματική ένταξη στο ΠΑΣΟΚ.

Ανατρεπτικός με το παρελθόν – (για το μέλλον θα δείξει): «Όπου χρειαστεί και θα χρειαστεί, θα  γίνουν αλλαγές και εάν απαιτηθεί θα γίνουν και ανατροπές. Οι κατεστημένες απόψεις και ο εφησυχασμός αποτελούν παρελθόν. Οι συνδημότες με την ψήφο τους, ζήτησαν να συνεχίσουμε ένα έργο που αρχίσαμε. Ζήτησαν όμως και αλλαγή πορείας όπου χρειάζεται».

Συνεργατικός με τις υπόλοιπες παρατάξεις: «Θα συνεργαστούμε με όλες τις δημοτικές παρατάξεις  και θα ακούσουμε με προσοχή τις απόψεις τους  για  όλα τα ζητήματα, μικρά και μεγάλα που απασχολούν την πόλη μας.

Το δημοτικό συμβούλιο, θα αποτελέσει χώρο διαλόγου και σύνθεσης των απόψεων και όχι χώρο στείρων αντιπαραθέσεων. Τα όποια προβλήματα  του δήμου μας θα τα συζητήσω με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων και θεωρώ ότι θα συμβάλλουν με τις απόψεις τους σε θετική κατεύθυνση».

Συναινετικός με την κοινωνία στην οποία υπόσχεται ανοιχτές πόρτες στο δημαρχείο – ένα από στοιχήματα της νέας δημοτικής αρχής: «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι  άσχετα με την εκλογική τους προτίμηση, ο δήμος Ιωαννιτών και η δημοτική αρχή είναι και θα είναι δήμος όλων των γιαννιωτών. Ο δήμος και ο δήμαρχος, έχει και θα έχει στο μέλλον τις πόρτες του ανοιχτές για όλους».

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα- Κοινωνία Πολιτών» ευχαρίστησε τους συμπολίτες που «μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν μία μεγάλη νίκη, νίκη των δημοτών, για  να χτίσουμε μία κοινωνία των πολιτών», επισημαίνοντας πως γνωρίζει ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την ανασυγκρότηση της δημοτικής παράταξης και το λεπτομερή σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας με βάση το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της. Σκοπός την 1η Σεπτεμβρίου όταν και αναλαμβάνει καθήκοντα «να είμαστε πανέτοιμοι  για την επόμενη μέρα».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.