ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Κάλεσμα για μαθήματα αλληλεγγύης

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Το ΠΑΜΕ καλεί νέους και παλιούς εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, άνεργους και συνταξιούχους, να συστρατευτούν ώστε «η κάθε λαϊκή οικογένεια να γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένη στήριξη και να μπορεί να ακουμπήσει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στο ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών του».

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται: «Σε μια περίοδο που ο λαός μας μετράει τις πληγές του από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και χιλιάδες μαθητές μας και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού, όταν το κόστος της κατ’ όνομα ‘δωρεάν’ εκπαίδευσης έχει γίνει  δυσβάσταχτο και απαγορευτικό για τις λαϊκές οικογένειες, ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να στεκόμαστε απαθείς θεατές. Κόντρα στις λογικές της φιλανθρωπίας, που θέλουν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος για να μας καταντήσουν επαίτες, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών παλεύει πρώτα απ’ όλα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δημόσια δωρεάν Παιδεία. Παράλληλα αγωνίζεται ώστε τα ζητήματα της αλληλεγγύης και της στήριξης των μαθητών να αναδειχθούν σε αιτήματα – κρίκους της κοινής πάλης γονιών – μαθητών – εκπαιδευτικών – εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων καλεί, παράλληλα με τη διεκδίκηση μιας άλλης παιδείας, σε άμεση συγκρότηση ομάδων εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν στήριξη – ακόμη και εξατομικευμένη, με ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα τις απογευματινές ώρες.

Τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια: από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Στο πλαίσιο αυτό διαχωρίζουμε το νόημα της λαϊκής αλληλεγγύης από τη φιλανθρωπία των ΜΚΟ και άλλων φορέων. Ο λαός και η νέα γενιά δεν πρέπει να μάθουν να ζουν σαν επαίτες, αλλά να συνδυάζουν τη διεκδίκηση άμεσων λύσεων με την όξυνση της ταξικής πάλης».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.