Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ κατοίκων στις Σκουριές

29 άτομα καλούνται σε απολογία για τη διαδήλωση στο Λάκκο Καρατζά

Τη συμπαράστασή της στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής για τη νέα δικαστική περιπέτεια που τους αναμένει εξαιτίας της αντίστασής τους στην ανοιχτή εξόρυξη χρυσού εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο χρόνια τώρα ο σπουδαίος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη γη, το νερό, τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, έχει δείξει το δρόμο σε άλλα τόσα κινήματα που δημιουργήθηκαν στον καιρό της κρίσης. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν όχι μόνο ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία καθοδηγούμενη από τη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να τους στοχοποιήσει ως ‘εγκληματική οργάνωση’.

Οι κάτοικοι πολλές φορές έχουν αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες, με τέσσερις από αυτούς να έχουν περάσει από 3 έως 6 μήνες προφυλακισμένοι χωρίς κανένα στοιχείο σε βάρος τους. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τράπεζα DNA, με υλικό που έχει αποσπαστεί παράνομα από τουλάχιστον 300 κατοίκους. Ταυτόχρονα, οι παράνομες εργασίες στο βουνό για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξόρυξη συνεχίζονται με τις ευλογίες όλων των αρμόδιων αρχών», τονίζει προσθέτοντας ότι για άλλη μια φορά, οι κάτοικοι καλούνται σε απολογία για τη διαμαρτυρία στον Λάκκο Καρατζά, την Ημέρα της Μητέρας, κατά την οποία πολλές γυναίκες και άνδρες αντιμετωπίστηκαν από τους άνδρες των ΜΑΤ με αλόγιστη χρήση χημικών και βίας. Η ‘επένδυση’, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα γίνει με κάθε κόστος κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, με τους διωκόμενους συναγωνιστές να έχουν φτάσει τους 350 μέσα σε δύο χρόνια, υπογραμμίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Δηλώνει ακόμη ότι στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής καλώντας όλες και όλους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 7, 8 και 9 Ιουλίου, τις ημέρες που καλούνται οι 29 κάτοικοι σε απολογία, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου. Η διαμαρτυρία στο Λάκκο Καρατζά για την οποία διώκονται οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαίου του 2013.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.