Μην παρατάτε σκυλιά στους δρόμους!

Έκκληση Φ. Φίλιου για τα αδέσποτα στα Γιάννενα

Έκκκληση σε όλους όσοι διατηρούν σκύλους στην πόλη των Ιωαννίνων να μην τους εγκαταλείπουν απηύθυνε χτες ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.  Όσοι επιθυμούν να βρουν έναν σκύλο για το σπίτι τους μπορούν να απευθυνθούν στο Κυνοκομείο και να υιοθετήσουν ένα από τα σκυλιά που φιλοξενούνται στους χώρους του.

«Το πρόβλημα εξογκώνεται από την αμέλεια των συμπολιτών μας. Οι δυνατότητες του κυνοκομείου είναι συγκεκριμένες. Η απουσία ανάλογης δομής στην Ήπειρο, κάνει το πρόβλημα ακόμη μεγαλύτερο. Έκκληση προς όλους είναι να σταματήσουν να εγκαταλείπουν τα ζώα» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Όπως τονίζει η δημοτική αρχή η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών και η ΑΝΙΜΑ με τη συνδρομή κι άλλων φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων είναι υπεράνθρωπη.

Ο αριθμός των αδέσποτων το τελευταίο διάστημα αυξάνεται δραματικά και το Καταφύγιο που λειτουργεί είναι αδύνατο να καλύψει το σύνολο των αναγκών.

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του, φιλοξενούνται πάνω από 100 σκυλιά, όμως δεκάδες άλλα βρίσκονται στους δρόμους, τα πάρκα και τις πλατείες.

Το κόστος για τη λειτουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ το χρόνο.katafygio_adespota1


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.