Ήπειρος,Κέρκυρα,Λευκάδα: Κόντρα στην αξιολόγηση οι μηχανικοί του Δημοσίου

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας (4250/2014) στο δημόσιο θα συμμετέχουν οι μηχανικοί του δημοσίου.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας δηλώνει τη συμμετοχή, την στήριξη και τη συμπαράστασή της τις κινητοποιήσεις εκτιμώντας ότι βασικός στόχος της  της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής  είναι ο περιορισμός στο ελάχιστο όλων των Κοινωνικών Δομών και Υπηρεσιών με την ταυτόχρονη βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο.

Η Κυβέρνηση με εργαλείο τη συγκριτική αξιολόγηση προσπαθεί αφενός να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση υπαλλήλων και αφετέρου να δημιουργήσει εργαζόμενους που αμείβονται με μισθούς πείνας που θα εργάζονται χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, συμπληρώνει η ΕΜΔΥΔΑΣ και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν: .

  • Να καταργηθεί ο Νόμος 4250/14
  • Να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο Ν. 4250/14
  • Να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του Νόμου, στη βαθμολόγηση με ποσόστωση  που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων.
  • Να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα

Απέναντι στην πολιτική της κατάργησης των δημόσιων αγαθών και της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων απαιτείται άμεση, ενωτική και αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, καταλήγει.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.