Γιάννενα: Πορεία ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Την Τρίτη, 23/9 – Καλεί ο σύλλογος φοιτητών του ΒΕΤ

Πορεία ενάντια στις διαγραφές φοιτητών από τα πανεπιστήμια καλείται στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, 23 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα, με αφετηρία την Ακαδημία. Την πορεία καλεί ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ). Η σχετική απόφαση ελήφθη στη γενική συνέλευση του τμήματος την Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου (δεύτερη εξ αναβολής). Στη συνέλευση υπερψηφίστηκε το κοινό πλαίσιο των παρατάξεων ΜΙΚΡΟΒΙΟ-Ε.Α.Α.Κ., IRA-Ε.Α.Α.Κ., Αρ.Εν. με 33 ψήφους επί συνόλου 56 ατόμων.

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του συλλόγου σημειώνεται ότι πρώτος στόχος των διαγραφών είναι να πετάξουν έξω από το αμφιθέατρο τους φοιτητές με οικονομικά προβλήματα και στη συνέχεια «να ενισχύσουν στο φοιτητικό σώμα την εντατικοποίηση και τη λογική του ατομικού δρόμου. Είναι η προσπάθεια δημιουργίας εκείνου του φοιτητή ρομπότ , χωρίς συλλογικές αναπαραστάσεις, η δημιουργία δηλαδή του μελλοντικού εργαζόμενου της ανασφάλειας, της εργασιακής περιπλάνησης και των κατηργημένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  

Το ψήφισμα συσχετίζει την εκδίωξη των λεγόμενων «αιωνίων» φοιτητών με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος σύμφωνα με την οποία τίθεται περιορισμός στον αριθμό των μαθημάτων τα οποία μπορεί να δηλώσει κάποιος φοιτητής ανά εξάμηνο. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι, σε συνδυασμό με τον κανόνα του ν συν 2, θα έχει ως αποτέλεσμα οι φοιτητές, με το φόβο της διαγραφής, να χάσουν κάθε έννοια συλλογικής δραστηριοποίησης, «αφιερώνοντας όλη την παραγωγικότητα τους στο να τελειώσουν τη σχολή».

Στο πλαίσιο αυτό, η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή Συνέλευσης Τμήματος παρουσία των φοιτητών προχωρώντας παράλληλα σε παράσταση διαμαρτυρίας για την αναίρεση της απόφασης να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό μαθημάτων που μπορούν να δηλωθούν ανά εξάμηνο. «Κανένας περιορισμός! Καμία σκέψη για αλυσίδες μαθημάτων!», τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.