Αντιφασιστικό κάλεσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Πέμπτη, 18/9, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς

 Κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε εργαζόμενο, κάθε δημοκρατικό πολίτη στην αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία που πραγματοποιείται και στην πόλη της Άρτας ανήμερα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απευθύνει η Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιφασιστική συγκέντρωση στην Άρτα έχει προγραμματιστεί για τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης, 18 Σεπτέμβρη, με αφετηρία την πλατεία Κιλκίς.

«Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: ‘Ποτέ ξανά Φασισμός’.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι ιδεολογικοί απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των μαυραγοριτών της Κατοχής, δεν έχουν θέση στις πόλεις και τις γειτονιές μας, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία μας.

Η φασιστική  δράση της Χ.Α. είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της κρατικής βίας και καταστολής, στην προσπάθεια να συντριβεί κάθε λαϊκή αντίσταση, ώστε να εφαρμοστούν απρόσκοπτα οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Είναι πια κοινό μυστικό οι διασυνδέσεις της Χ.Α. με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του Κράτους, όπως και οι αγαστές σχέσεις που διατηρεί με ποικίλα επιχειρηματικά και εφοπλιστικά συμφέροντα, ενώ είναι προφανείς οι ‘υπόγειες διαδρομές’ ανάμεσα στη Χ.Α. και το άμεσο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού (όπως π.χ. καταδείχτηκε και μέσα από τις συνομιλίες Μπαλτάκου-Κασιδιάρη).

Ο όψιμος ‘αντιφασισμός’ της κυβέρνησης, που εδράζεται στη διάτρητη θεωρία των ‘δύο άκρων’, δεν είναι παρά σκέτη υποκρισία. Ο φασισμός, που επί χρόνια εκκολάφτηκε στα υπόγεια της περιβόητης ‘δεξιάς πολυκατοικίας’, και πρόβαλε απειλητικός πάνω στα κοινωνικά ερείπια που αφήνουν πίσω τους οι μνημονιακές πολιτικές, θα ηττηθεί μαζί με τις αιτίες που τον γέννησαν.

Η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή είναι μια πάλη κατ’ εξοχήν πολιτική. Είναι αγώνας για την αποκατάσταση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην ανέχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση», σημειώνει στο κάλεσμα του ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.