Σε δύο εκδηλώσεις για το νερό σε Πετρούπολη και Ρέθυμνο η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου

Σε δύο δημόσιες εκδηλώσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού συμμετέχει, την Πέμπτη και την Παρασκευή, η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου.

-Η πρώτη εκδήλωση διεξάγεται την Πέμπτη, 8 Μαίου στις 7.30 το απόγευμα στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Βοτανικός» στην Πετρούπολη της Αττικής (πλ. Αγ. Δημητρίου). Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν μέλη της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού SAVE GREEK WATER και της Πανελλαδικής Κίνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου.
Το κάλεσμα του Βοτανικού Κήπου (http://votanikoskipos.blogspot.gr/) έχει ως εξής:
«Η σταδιακά αυξανόμενη στρατηγική υποταγής των κοινωνιών που υλοποιείται με ευθύνη των διαχειριστών-εξουσιαστών του καπιταλιστικού μοντέλου της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας επιτυγχάνεται με έμμεσους και άμεσους τρόπους. Ένας έμμεσος τρόπος είναι η εξάρτηση από την τεχνολογική κυριαρχία , ένας άμεσος τρόπος είναι προσπάθεια για τον έλεγχο της τροφής και εν γένει των αγαθών από φυσικούς πόρους με σημαντικότερο και πιο απαραίτητο για όλους το νερό. Για το νερό στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι έχει αρχίσει η διαδικασία πώλησης των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης σε ιδιωτικούς φορείς. Παρά και την τεκμηριωμένα πανευρωπαϊκή αντίδραση των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού η Ελληνική κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει ακάθεκτη το ξεπούλημα αυτού του δημόσιου αγαθού. Παράλληλα δρομολογούνται έργα εκμετάλλευσης υδάτινων πόρων αγνοώντας και τις συνέπειες για το περιβάλλον και τις αντιρρήσεις των κατά τόπου κοινωνιών. Η συλλογικότητα ‘ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος’ Πετρούπολης παράλληλα με την αντίσταση για τον έλεγχο της τροφής (καλλιεργούμε παραδοσιακές ποικιλίες οπωροκηπευτικών με σκοπό την διατήρηση και διάδοση των σπόρων) στηρίζει την πρωτοβουλία για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τα κινήματα για την προστασία των υδάτινων πόρων. Κάτω από αυτό το πλαίσιο και με σύνθημα ότι το νερό είναι δημόσιο κοινό αγαθό και αφορά όλους μας. Καλούμε τους γείτονες και συμπολίτες μας στην εκδήλωση. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τη έκφραση απόψεων θέσεων και συνδιαμόρφωση προτάσεων.
Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Μπατσής.
rethimno aoos-Την Παρασκευή, 9 Μαίου 2014, στις 7 το απόγευμα στο στέκι των πολιτιστικών ομάδων (Νικ. Φωκά 82, παλιά πόλη), στο ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ, διοργανώνεται εκδήλωση για το νερό, την ενέργεια, το περιβάλλον σε Ελλάδα και Τουρκία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Δρόμοι της Ανατολής» (http://dromoianatolis.blogspot.gr/).
Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Μπατσής.
Θα μιλήσουν ακόμη οι:
Νίκος Ιωάννου, πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αώου
Deniz Gedik, φράγματα στην Τουρκία
Μέλος της συντονιστικής ομάδας Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.