Θετικός ο Λ. Νάτσης στην ανταλλαγή οικοπέδου με Δήμο για νέο Επιμελητήριο

natsis_dimitriou

Συνάντηση των «Πολιτών για την Ανατροπή» με το ΔΣ του Επιμελητηρίου

Ο υποψήφιος δήμαρχος  Λάζαρος Νάτσης συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης  το Επιμελητήριο Ιωαννίνων όπου συζήτησε, με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου, τους αντιπροέδρους Ι. Μήτση και Ε. Χρυσοστόμου και τον Γεν. Γραμ. Ν. Αναγνώστου,  ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τη συνεργασία Επιμελητηρίου και δήμου.

Στη συνάντηση, εκτός των γενικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και ο ίδιος ο Επιμελητηριακός θεσμός,  τέθηκε από τον πρόεδρο και το αίτημα-στο οποίο ήδη ανταποκρίθηκε, καταρχήν, θετικά το δημοτικό συμβούλιο- για την ανταλλαγή του κτιρίου του Επιμελητηρίου στην οδό Αραβαντινού με οικόπεδο ίσης αξίας του δήμου, προκειμένου να ανεγερθεί σύγχρονο κτίριο για τις ανάγκες των μελών, της διοίκησης, των σωματείων και της ΟΕΒΕ.

Ο κ. Νάτσης ήταν θετικός σε αυτή την προοπτική, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην επιχειρηματικότητα και δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια και δράση που θα στηρίζει την ντόπια επιχειρηματικότητα με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και υποδομών της περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου, αφού ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Λ. Νάτση, αναφέρθηκε με δηλώσεις του σε ζητήματα που συζητήθηκαν:  «Συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με το μοντέλο ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών και των επιχειρήσεων. Αναφέραμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, προβλήματα ανταποδοτικών τελών, χωρικότητας και σχεδιασμού και συμφωνήσαμε ότι αυτό που προέχει για τη νέα περίοδο διοίκησης του δήμου είναι να σχεδιάσουμε το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας και εν γένει τους συμπολίτες να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και με το τουριστικό προϊόν. Επίσης ένα άλλο θέμα που είδαμε και έθεσε ό κ. Νάτσης, είναι ότι η πεζοδρόμηση της πόλης πρέπει να στηριχθεί και από τους επαγγελματίες, να μην είμαστε αρνητικοί. Σε αυτό το θέμα  είμαστε σύμφωνοι και κοντά στον δήμο για να μπορέσει να στηρίξει αυτό το δίκτυο πεζοδρόμων,  γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ονειρευτούμε μια πόλη Ευρωπαϊκή, μοντέρνα και ανθρώπινη για όλους. Είμαστε εδώ λοιπόν και μετά τις εκλογές να συνεχίσουμε τη συνεργασία, αντιληφθήκαμε ότι η κουβέντα δεν έγινε μόνο στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, αλλά έχει μέλλον μπροστά της».

 

Ενημέρωση από τον  Φ. Φίλιο για το δήμο

Για όλα τα ζητήματα που αφορούν το δήμο Ιωαννιτών ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο,  ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο,  σε πολύ καλό κλίμα, μετείχαν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»,  Κώστας Νουτσόπουλος και Άγγελος Κολέμπας.

Ο Λάζαρος Νάτσης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση στην οποία  έτυχε πλήρους και αναλυτικής ενημέρωσης,  από τον δήμαρχο,  για την οικονομική κατάσταση, τη λειτουργία, το προσωπικό, τα έργα και τα προβλήματα, αλλά και για τον προγραμματισμό  που υπάρχει στο δήμο Ιωαννιτών.

Στη «Σχεδία» την Πέμπτη ο Λ. Νάτσης

Συναντήσεις με εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων και συνταξιούχων, το πρωί στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή», επίσκεψη στη «Σχεδία» στις 12 το μεσημέρι και περιοδεία στις 8 το βράδυ στη Νέα Ζωή, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα του κ. Νάτση για την Πέμπτη 8 Μαΐου.

 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.