Χρυσοχοΐδης: «Έτοιμη τον Δεκέμβριο του 2015 η Ιόνια»

Καλά νέα για τους εργολάβους έφερε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στην Πέρδικα Ιωαννίνων (Δήμος Δωδώνης, κοντά στη Σκλίβανη): ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο από σήμερα (Δεκέμβριος 2015). «Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο καινούριος τρόπος δηλαδή, με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση, είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. Το έργο θα δοθεί του χρόνου τον Δεκέμβριο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε όλους να συνεργαστούν: «Όλοι πρέπει να εργαστούμε, η Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποιούνται και κατασκευάζονται ιστορικής σημασίας έργα, τα οποία βγάζουν από την απομόνωση την Δυτική Ελλάδα. Πρόκειται για έργα τα οποία αποτελούν σχεδόν απαίτηση δύο αιώνων, από τότε που απελευθερώθηκε η χώρα. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και σε άλλα έργα, τα οποία πραγματοποιούνται και κατασκευάζονται στην Ηπειρο, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε μία σειρά από οδικά έργα τα οποία συνδέουν πόλεις της περιφέρειας μεταξύ τους, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχει πλήρη υποδομή για να υποδεχθεί πτήσεις από όλο τον κόσμο ώστε να αναπτυχθεί και εδώ ο τουρισμός.

Ημικόμβος

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στην Εγνατία Οδό αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ένας ημικόμβος στην περιοχή του Δρίσκου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε εκείνους που ταξιδεύουν προς την Αλβανία, αλλά και για όσους θέλουν να κάνουν τοπικές διαδρομές, να μπορέσουν να εξοικονομήσουν χρόνο και απόσταση για να εξυπηρετείται όλος ο κόσμος της περιοχής. Ταυτόχρονα -είπε- συντάσσεται μελέτη, έτσι ώστε να κατασκευαστεί δρόμος που να ενώνει τα Τρίκαλα με την Εγνατία, δηλαδή η πρόσβαση της Ηπείρου προς τη Θεσσαλία θα γίνεται μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα κατασκευάζεται η Ιόνια Οδός, μήκους 200 χλμ και προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Είναι -όπως επισήμανε- «ένα έργο, το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών για την Ήπειρο, ένα έργο το οποίο είναι σύγχρονο, ένα έργο το οποίο απασχολεί σήμερα 1.700 συμπολίτες μας, 300 επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους και αποδίδει στο ΑΕΠ της χώρας ένα σημαντικό εισόδημα».

Επέκταση του Ε65

Ο υπουργός είπε ότι, σε λίγες μέρες, θα ανακοινωθεί και η επέκταση της κατασκευής του κεντρικού οδικού άξονα, του Ε65, από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα. Ο δρόμος αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα και είναι μήκους 50 χιλιόμετρων, ενώ θα προστεθούν στην κατασκευή άλλα 29 χιλιόμετρα, τα οποία ξεκινούν από τη διακλάδωση της Λαμίας του δρόμου Αθηνών- Θεσσαλονίκης και θα «κουμπώσουν» στην Ξυνιάδα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσή και τον δήμαρχο Δωδώνης, Κ. Κατσανάκη ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με την ανάδοχο εταιρία και την υπηρεσία, κατά την οποία ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου. Η περιοδεία του συνεχίστηκε σε άλλα εργοτάξια της Ιονίας Οδού, στην Αιτωλοακαρνανία και την Πάτρα. Στη σύσκεψη μετείχε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.