Τι θέση έχετε για Αώο, Καλαμά, ΧΥΤΑ;

Έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ηπείρου ζητούν τις θέσεις των  υποψηφίων

Τις θέσεις των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων για μια σειρά κρίσιμων οικολογικών θεμάτων ζητά με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ηπείρου.

Οι επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, παρά την αυτοδιοικητική τους σημασία, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την χώρα και ειδικά για τον τόπο μας την Ήπειρο, που το κύριο προϊόν της είναι οι φυσικές ιδιαιτερότητες και η απαράμιλλη ομορφιά της. Από το Ιόνιο μέχρι τις βουνοκορφές της Πίνδου, η Ήπειρος εμφανίζει μια μοναδική βιοποικιλότητα και ένα πολυσχιδές γεωφυσικό ανάγλυφο, που ανάλογό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη», σημειώνει το Δίκτυο και προσθέτει:

Είναι λοιπόν αυτονόητο πως οι υποψήφιες παρατάξεις για τους Δήμους και ιδιαίτερα για την Περιφέρεια έχουν άποψη, πρόγραμμα και σχεδιασμό για τα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, που ούτως ή άλλως δεν είναι πρόσφατα αλλά χρονίζοντα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι οφείλουν να ανακοινώσουν τις απόψεις, θέσεις και προγράμματα με ειλικρίνεια και σαφήνεια όσον αφορά την Λίμνη Παμβώτιδα, τον ποταμό Αώο, τον ποταμό Καλαμά, κατασκευαστικά προβλήματα ΧΥΤΑ και χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ-XYTY.

Καταλήγοντας εκτιμά ότι η διαφάνεια και η ειλικρίνεια είναι μονόδρομος για την ανάκαμψη της Ηπείρου και για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και της Περιφέρειας.

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Η επιστολή υπογράφεται από τις έξι κινήσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο:

Κίνηση για την Προστασία του Αώου – Protect Aoos (Δημήτρης Δρούγιας, κιν 697 27 00 884)

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καθαρός Καλαμάς (Ιερέας Γεώργιος Τζώρτζης, κιν 6948 51 60 60)

Πανελλήνιος Σύλλογος Fly Fishing και Προστασίας της Άγριας Πέστροφας (Βαγγέλης Στύλος, κιν 6947 77 11 47)

Πίνδος Περιβαλλοντική (Ιωάννης Βραζιτούλης, τηλ 26510 29445)

Σύλλογος Προστασίας Αράχθου (Κώστας Δημητρίου, κιν 6973 53 76 51)

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων (Κώστας Σακκάς, κιν 6972 20 80 32)

 INFO: http://epiruseconet.gr/

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.