Ζωγραφική: Ο Λέανδρος Σπαρτιώτης εκθέτει

Η Πινακοθήκη ΛΕΑΝΔΡΟΣ Μ. ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ στην Πρέβεζα φιλοξενεί την ατομική  έκθεση του Πρεβεζιάνου εικαστικού Λέανδρου Σπαρτιώτη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 25 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει ως τις 9 Νοεμβρίου 2014.

Ο Νίκος Δ. Καράμπελας, πρόεδρος του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις, γράφει για την έκθεση: «Ο Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης συμπληρώνει φέτος εξήντα οκτώ χρόνια προσφοράς σε διάφορες μορφές τέχνης: ξυλογλυπτική, φωτογραφία, ζωγραφική, διακόσμηση εσωτερικού χώρου, αρχιτεκτονική τοπίου, αρχιτεκτονική. Σε αυτήν την πορεία έχει αφήσει τη σφραγίδα του σε αμέτρητα δημιουργήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάποια από αυτά κοσμούν την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πρέβεζα, με κορωνίδα το Nicopolis.

Αυτήν την περίοδο και μετά από τριάντα πέντε χρόνια ο Λέανδρος έρχεται να υπηρετήσει ξανά τη ζωγραφική, την τέχνη που πάντα αγάπησε και ερωτεύτηκε, με μια διαφορετική τεχνοτροπία από αυτήν που τον χαρακτήριζε στο παρελθόν. αυτή τη φορά τα έργα του παρουσιάζονται στον χώρο της πινακοθήκης που ο ίδιος δημιούργησε και πρόσφερε στον τόπο του.

Με περισσή τέχνη και θαυμάσια τεχνική ο Λέανδρος Σπαρτιώτης απεικονίζει, κυρίως με τα νεροχρώματα της ακουαρέλας, τα χρώματα των νερών του ήρεμου Αμβρακικού, όπου γεννήθηκε, του τρικυμισμένου Ιονίου και του γαλήνιου όρμου της Μαργαρώνας, μέρη όπου μεγάλωσε, του ποταμού Λούρου που σιγοσέρνεται ανάμεσα στις καλαμιές, της τάφρου της Αγιαμαύρας με τις αρμυρήθρες, της θάλασσας του Μύτικα της Ακαρνανίας που χαϊδεύει τις άκρες των σπιτιών και της αιγαιοπελαγίτικης Σκύρου, πατρίδας της συζύγου του Σοφίας.

Με την επιλογή του επιστρέψει μόνιμα στην πατρώα γη, μετά την πολύχρονη δημιουργική του πορεία, ο Λέανδρος Μ. Σπαρτιώτης τιμά εξαιρετικά την Πρέβεζα. Ο ίδιος, όμως, χαίρεται περισσότερο που αρκετοί συμπολίτες μας τον τιμούν με την εκτίμηση και την αγάπη τους».

Διάρκεια: Ως 9 Νοεμβρίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο και Κυριακή 10:30-13:30 και 18:00-21:00

*Ρωμαϊκό υδραγωγείο μικτή τεχνική ακρυλικό και λάδι 100 Χ 150

ΑΛΛΟΙ ΠΊΝΑΚΕΣ ΕΔΩ 


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.